1 вересня понад 50 тис. школярів області сядуть за парти

Під час брифінгу для ЗМІ заступник директора Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, виконуюча обов’язки директора Департаменту Тетяна Ткачова відзначила, що 1 вересня відчинять свої двері  299 шкіл, де будуть навчатися понад 50 тис. маленьких жителів області. 

Вона зазначила, що освіта в нашому регіоні знаходиться в надзвичайно складних умовах, особливо навчальні заклади, розташовані поблизу лінії розмежування.

Але, попри всі труднощі, школи області готові до навчального процесу 2016-2017 років.

«Протягом року ми очікуємо збільшення кількості учнів 9-11 класів з тимчасово неконтрольованих територій українською владою територій області, які будуть навчатися екстерном для здобуття українського атестату про закінчення загальноосвітньої школи. Зокрема, у  минулому році таких учнів було більш ніж 500, тоді як у часи до військової агресії проти нашої країни – 100», – наголосила  Тетяна Ткачова.

В області у новому навчальному році приблизно на 30 % збільшується кількість класів з інклюзивним навчанням у порівнянні з минулим роком.

За її словами на Луганщині стало більше перших класів, де навчання відбувається на українській мові. Але, разом з тим, виникла проблема із забезпеченням початкових класів підручниками. «За підтримкою у вирішенні цього питання облдержадміністрація звернулася до Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич. Впевнені, що найближчим часом проблема буде вирішена», – наголосила Тетяна Ткачова.

Також вона нагадала, що за дорученням Юрія Гарбуза за кожною загальноосвітньою школою області буде закріплено працівників Головних управлінь ДСНС та Національної поліції у Луганській області.  Їх завдання – перевірити територію навчального закладу на дотримання безпеки та провести роз’яснювальні бесіди з школярами та їх батьками, як поводити себе в критичних ситуаціях та при виявлені вибухонебезпечних предметів.

 

Департамент масових комунікацій Луганської облдержадміністрації

Последние комментарии