Юрій Гарбуз висловив подяку Уряду Японії за донорську допомогу

Голова Луганської обласної  державної адміністрації- керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз висловив подяку Уряду Японії, як головному донору України, а також партнерам по Програмах розвитку ООН та ЮНІСЕФ на Луганщині. Про це він заявив на спільній прес-конференції з Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні Шигекі Сумі, що відбулась 30 серпня 2016 року.

«Не дивлячись на проведення переговорів, та домовленості, що були досягнуті в Мінську, ситуація в області залишається складною. Ми робимо все можливе, щоб оперативно реагувати на потреби населення. Для цього залучаємо як кошти Державного та місцевих бюджетів, так і донорську допомогу», - сказав Юрій Гарбуз. 

У конкурсах ПРООН «Оперативне реагування на соціальні та економічні проблеми ВПО в Україні» та «Економічне та соціальне відновлення Донбасу», профінансованих Урядом Японії, переможцями стали 15 проектів у Луганській області.

Згідно з проектом «Економічне та соціальне відновлення Донбасу» передбачена реалізація 6 проектів на загальну суму понад $1 млн, які будуть скеровані на лікарні та Дома для людей похилого віку.

Ще п’ять проектів на суму $835 тыс. призначені для реконструкції та відновлення мостів, шляхопроводів та водопровідно-насосної станції. З цього розділу реалізовані вже три проекти (2 моста у Кременському районі та водопровідно-насосна станція «Кременська»).

За підтримки Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ в містах та районах Луганщини відремонтували 15 учбових закладів на загальну суму $1 млн 44 тис. Це відбулося в рамках проекту «Поліпшення доступу до якісної освіти для дітей, що постраждали через конфлікт на сході України», що працює за фінансової підтримки Уряду Японії.

«Сьогодні ми з вами створили унікальні діючи механізми співробітництва для реалізації спільної ініціативи Програми розвитку ООН в Україні. Сподіваюсь на подальшу плідну роботу заради досягнення миру на нашій землі», - підкреслив Юрій Гарбуз.

 

Департамент масових комунікацій Луганської облдержадміністрації

Последние комментарии