Проект культурного відродження молодого покоління "Відкривай Україну"

Проект культурного відродження молодого покоління "Відкривай Україну"

Програма «Відкриваємо Україну» має на меті пробудити для молодого покоління відчуття зв’язку з культурою і традиціями України. Але робити це ми хочемо так, як іще не робив ніхто: використовуючи сучасні методи і технології, цікаво, весело, свіжо, а водночас – глибоко й щиро.

Україна має велетенський потенціал. Але його потрібно розвивати й підтримувати, адже саме ви будете представляти обличчя нації. Звучить парадоксально, проте значною мірою у ваших руках майбутнє всіх нас. Саме тому ми вирішили започаткувати проект, який дасть вам змогу окремо від шкільної програми здобути знання про шість напрямів мистецтва і про те, як вони розвивалися в Україні, щоб ви змогли відкрити для себе Україну через її образотворче мистецтво, музику, літературу, кіно, танці і моду. Однак цей проект скаже вам не лише про мистецтво в Україні, а радше розповість про світові тенденції і їх розвиток в Україні. Щоб усе це не залишилося просто словами, ми пропонуємо вам самим розробити власні проекти, які допоможуть вам та іншим відкрити для себе нову і сучасну Україну – створену вашими руками.

Наше завдання – створити програму, яка протягом п’яти місяців дасть вам можливість спробувати нові галузі та реалізуватись у них під проводом знаних майстрів, встановити через цю діяльність глибший зв’язок зі своєю землею. Те, що сьогодні видається занудними заняттями від дзвінка до дзвінка, завтра може стати захопленням і «справою життя». Ми хочемо показати, що займатися мистецтвом в Україні просто і доступно кожному. Сучасні зірки літературних, музичних і арт-тусівок ще вчора так само сиділи за шкільними партами.
Кожен проект у викладі матеріалу показуватиме не тільки історичний аспект розвитку цього напряму мистецтва, а й сучасні тенденції, зокрема – практичні поради, як знайти себе і свій стиль у кожному напрямі.

Важливо те, що у проекті ви братимете участь не самі, а з командою однодумців у школі.

Можливо, це також допоможе вам знайти близьких за інтересами людей, з якими ви й далі спілкуватиметеся після закінчення програми і в майбутньому створюватимете власні проекти.

Програма «Відкриваємо Україну» дасть нагоду знайти не лише талановитих учнів, а й талановитих викладачів, які в рамках проекту куруватимуть команду своєї школи. Їм разом із учнями треба буде переглянути відеоуроки і допомогти дітям під час створення проекту: з щоденної ролі вчителя доведеться перейти у роль радника і товариша, допомогти учням обрати з розмаїття їхніх ідей найкращу і втілити її в спільному проекті. Прикметно, що керівника обираєте саме ви – того, кому довіряєте найбільше.

Для наповнення програми відеоуроків ми обрали митців і фахівців різних галузей, щоб вони поділилися з вами своїм досвідом і стали вашими натхненниками у різних напрямах мистецтва. Щоб усе організувати, ми залучили волонтерів-кураторів напрямів, які допоможуть вам підготувати проект і дадуть відповіді на ваші запитання.

Більш детально читайте на сайті проекту Відкривай Україну.

Последние комментарии