Професіографічна екскурсія на Новорозсошанську хлібопекарню

Професіографічна екскурсія на Новорозсошанську хлібопекарню

Триває обласна акція служби зайнятості «Марафон актуальних професій». Один із днів Марафону був присвячений професіям «Пекар», «Тістороб» та «Формувальник хлібобулочних виробів». Учням 9-11 класів Новорозсошанської ЗОШ І-ІІІ ступенів було цікаво дізнатися, що пекар – це одна із самих древніх професій та побачити як професіонали своєї справи працюють зараз.

Основна мета професіографічної екскурсії - популяризація професій, що користуються попитом на ринку праці, безпосереднє ознайомлення із професією в реальних умовах, отримання корисної інформації із першоджерел, можливість спілкування із професіоналами. Захід, організатором якого став Новопсковський районний центр зайнятості, у якому взяли участь 52 учня школи відбувся 15 березня.

Новорозсошанська пекарня - підприємство з повним циклом виробництва хлібобулочних виробів є одним з постачальників цих виробів на продовольчий ринок Новопсковського району.

Не кожен школяр знає про довгий і важкий шлях, який долають колоски зернових культур, вирощені на родючих українських полях, перш ніж стати незмінним атрибутом нашого столу у вигляді свіжого хліба і солодких булочок.

Багато робіт на виробництві механізовано. Школярі бачили, як тісто замішується, як його поділяють на шматки рівної ваги. Потім шматки тіста укладають у металеві форми, змазані рослинною олією. Так виходить формовий хліб, або, як кажуть покупці, "цеглинка". А ще побачили й закруглені шматки тіста, які потім перетворювалися в пишні короваї. Після випікання хліб остигає, його укладають у лотки і вантажать у спеціальні машини для доставки до магазинів. У процесі екскурсії діти побачили весь процес виробництва хлібобулочних виробів від замішування тіста до упаковки.

Короваї пахнули так апетитно, вони мали таку засмажену хрустку скоринку, що стало зрозуміло: додому їх не донести. Вирішили по-братерському поділити короваї між усіма учасниками екскурсії і відразу пригоститися.

Екскурсія на пекарню допомогла школярам розібратися в особливостях презентованих професій і навчила з повагою ставитися до хліба і праці хлібороба.

 

І.Гуляєва, провідний фахівець з питань зайнятості відділу активної підтримки безробітних Новопсковського РЦЗ

Последние комментарии