Молодіжне крило Аграрної партії з Сєвєродонецька підкорило найвищу вершину Європи – Ельбрус

Молодіжне крило Аграрної партії з Сєвєродонецька підкорило найвищу вершину Європи – Ельбрус

"Хто в горах не бував, той не бачив краси!" – часто жартують досвідчені альпіністи, подекуди забуваючи додати, яка ця краса небезпечна.

«Я вперше побачив всю небезпеку льодовика. Його тріщинам, здавалось, немає кінця і краю. Гостро відчувалася нестача кисню, буквально дихати не було чим», - ділиться враженнями після сходження на Ельбрус представник молодіжного крила Аграрної партії з Сєвєродонецьку Олександр Боровской.

Ельбрус - найвища вершина Європи. На заході, висота вершини - 5642 м, на сході - 5621 м. Він розташований в Російській Федерації, на кордоні Кабардино-Балкарії та Карачаєво-Черкесії, на півночі Великого Кавказького хребта. На думку більшості експертів, Ельбрус  не тільки найвищий гірський масив, він ще й з вулканом. Згаслий або сплячий, тут думки розходяться. Але, безумовно, цей факт додає інтересу до цього величного природного монумента. Щороку на гору підіймаються тисячі туристів.

Олександр разом з групою з іще 6 хлопців здійснили підйом на Ельбрус за 4 дні. Усі досвідченні альпіністи. Олександр же ішов вперше, і жартує, що «найскладніше було нести рюкзак». Перший підйом зі східної сторони  хлопцям здолати не вдалось.

«Ми уже вийшли на льодовик і почався сильний, затяжний дощ, іти було нереально. Вирішили спуститися дещо нижче. По дорозі зустріли групу з Одеси. Вони запропонували заночувати у них, відігрітися. Було дуже приємно, що просто незнайомці готові допомагати», - розповідає Олександр.

Від допомоги хлопці відмовились. Одеситів було всього 3-є, палатка маленька – для всіх місця було б мало. Повернулись назад в базовий лагер. На вершину уже піднялись з західної сторони.

«Небезпека уже якось і забувається. А от враження – ні. Воно того варте. Природа просто нереальна. Скелясті перевали, вічнозелені сосни і могутні букові ліси, стрімкі річки, мальовничі озера та ігристі водоспади – ця дика, непокірна природа, просто заворожує», - говорить Олександр.

На вершині хлопці виконали свою місію - підняли прапор Аграрної партії України.

«Я дуже щасливий, що хлопці це зробили. Аграрна партія, як завжди, на висоті. Тепер не лише в переносному, а й у прямому сенсі. У нас дуже активне молодіжне крило і це не лише альпіністи, - розповідає голова Луганської обласної організації Аграрної партії Олексій Малєванець. – Наші дівчата футболістки з двох команд – 13-річні і 16-річні уже грають у першій лізі, сподіваюсь в цьому році пройдуть у вищу. Ми віримо в нашу молодь».

Молодіжне крило також організовує КВН, літературні вечори, проводить конкурси краси. 

«А ще ми співпрацюємо з молодіжними організаціями, які займаються реабілітацією наркоманів. Наші активісти проводять різні дискусійні вечори, допомагають повернутись до нормального життя тим хто колись оступився. Взагалі наша молодь дуже прогресивна,  у них маса ідей, вони самі розробляють сценарії, плани  і самі все роблять. Все, що їм потрібно організаційна допомога і це ми їм і забезпечуємо», - додає Олексій Малєванець.

Последние комментарии