Юрій Гарбуз: На Луганщині найвищі ціни на медичні послуги

Юрій Гарбуз: На Луганщині найвищі ціни на медичні послуги

Про це в інтерв’ю кореспонденту Укрінформу сказав голова Луганської обласної держадміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

«На Луганщині при тому, що йде війна, ціни на медичні послуги - найвищі. Якщо у нас поглиблене обстеження на апараті МРТ коштує 14 тисяч, то в сусідніх областях - 4, 5, 6 тисяч. Тому я не хочу відроджувати медицину - я хочу «народити» її заново», – уточнив Гарбуз.

Він підкреслив, що на даний час на Луганщині проблематично зробити навіть таку просту процедуру, як рентген.

«Два або три апарати працюють на всю область - решта вже «померла». Коли захотіли купити - виявилося, що купити техніку серйозних виробників можна тільки через четверті-п‘яті руки. А нам треба десять або п'ятнадцять штук», – пояснив Гарбуз.

На його думку, ситуацію може змінити наявність у регіоні обласної лікарні.

«Обласна лікарня потрібна; при нашому населенні на підконтрольній території, тобто в межах одного мільйона людей потрібно 300 ліжок. Ми обов'язково повинні купити два МРТ. Один ми ставимо на дев'ять сільськогосподарських районів у Старобельську; другий - на три міста-«кити»: Сєверодонецьк, Лисичанськ, Рубіжне. І тоді МРТ-обстеження коштуватиме не 14 тисяч. В ідеалі - безкоштовно, тому що це обласна лікарня, на обласному бюджеті. Ну, а якщо там якісь витратні матеріали (спеціальні речовини), то для них знадобиться тисяча, ну, півтори тисячі гривень. Тому що піде монополізм...».

Про те, як глава Луганської обласної держадміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз збирається реформувати медицину і не лише, читайте на сайті Укрінформу.

 

З повагою

Департамент масових комунікацій Луганської облдержадміністрації

Последние комментарии