Відбулася передача обладнання для пологового будинку Луганської області

Відбулася передача обладнання для пологового будинку Луганської області

Безпечні пологи навіть під час конфлікту: відбулася передача обладнання для пологового будинку Луганської області

В рамках реалізації проекту із надання гуманітарної допомоги на сході України Фонд народонаселення ООН (ФН ООН) передав неонатальні інкубатори, фетальні монітори, функціональні ліжка та медичні набори у пологовий будинок Рубіжного, Луганська область.

Військові дії на сході України негативно вплинули на доступ населення до якісної, своєчасної та високоспеціалізованої акушерської та неонатологічної допомоги. Медичні заклади третинного рівня залишилася на територіях, не підконтрольних уряду України.

 Жінок зі складним перебігом вагітності і потенційно складними пологами перенаправляють у Харківську і Дніпропетровську області. Однак існує категорія пацієнток, яким протипоказано пересуватися на великі відстані. Тому обласне управління охорони здоров’я визначило Рубіжне як заклад, куди мають перенаправлятися вагітні жінки із потенційно складними пологами і ускладненою вагітністю.

Щоб допомогти укомплектувати центр якісним обладнанням, ФН ООН передає у медичний заклад два інкубатори, 1500 оглядових медичних наборів, фетальні монітори і ліжка.

На недоношених дітей припадає значна частина перинатальної і дитячої смертності: біля 60% випадків мертвонароджуваності, 50-70% ранньої неонатальної смертності та 48-66% малюкової смертності. Безпечні пологи навіть у зоні конфлікту – одне із завдань ФН ООН. Використання інкубаторів у перші ж хвилини життя допоможе знизити рівень смертності та інвалідності недоношених немовлят з малою вагою тіла. Ми прагнемо зберегти життя і здоров’я кожного новонародженого, навіть там, де бракує допомоги і якісного обладнання.

Последние комментарии