Великі платники Луганщини сплатили понад 760 мільйонів гривень ЄСВ

Великі платники Луганщини сплатили понад 760 мільйонів гривень ЄСВ

Платники, які знаходяться на обліку в Спеціалізованій державній податковій інспекції з обслуговування великих платників у м. Луганську МГУ ДФС за 10 місяців 2015 року перерахували до бюджету 763,3  млн. гривень єдиного внеску.

Зокрема у жовтні 2015 зазначені платники податків перерахували до системи загальнообов’язкового державного соціального страхування  понад 77 млн. гривень.

Нагадаємо, що правові та організаційні засади забезпечення збору та обліку єдиного внеску, умови та порядок нарахування і сплати та повноваження органу, що здійснює його збір та ведення обліку, визначає Закон України від 08 липня 2010 року №2464-VI "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування".

Звертаємо увагу, що 17 вересня 2015 року було прийнято Закон України № 704-VIII "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік", яким, зокрема, перенесено підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати з 1 грудня на 1 вересня 2015 року.

У разі якщо підприємством за період з 1 вересня 2015 року було здійснено нарахування єдиного внеску виходячи з мінімальної заробітної плати, що становила 1 218 грн., таке підприємство повинно здійснити донарахування єдиного внеску виходячи з мінімальної заробітної плати, що становить з 1 вересня 2015 року 1 378 гривень. Також необхідно провести перерахунок максимальної величини бази нарахування при розрахунку єдиного внеску на суми допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, оплати відпускних, період яких більше одного місяця, та нарахування проводились до 01.09.2015.

Отже, за період з 1 вересня 2015 року платники повинні здійснити перерахунок нарахованих сум єдиного внеску та відобразити такі суми у звітності з єдиного внеску за жовтень – грудень 2015 року.

У разі здійснення платниками перерахунку єдиного внеску, пов’язаного із зміною розміру мінімальної заробітної плати та розміру максимальної величини, з якої справляється єдиний внесок, передбачених Законом № 704, штрафні санкції за донарахування платником своєчасно не нарахованого єдиного внеску фіскальним органом не застосовують.

 

Відділ комунікацій СДПІ з обслуговування великих платників у м. Луганську МГУ ДФС

 

Последние комментарии