Кримінальні правопорушення та інші події, пов’язані з виборами

Кримінальні правопорушення та інші події, пов’язані з виборамидепутатів місцевих рад, сільських, селищних, міських голів, що зареєстровані на території Луганської області. За даними відділу зв'язків з громадськістю ГУМВС України у Луганській області.

24 жовтня до Сєвєродонецького міськвідділу міліції надішли звернення:

- голови територіальної виборчої комісії м. Сєвєродонецька про те, що у заявника виник конфлікт з одним з кандидатів на посаду міського голови м.Сєвєродонецька. У ході проведення перевірки встановлено, що співробітники міліції, які здійснюють охорону бюлетенів, прибули до вказаної ТВК на вул. Леніна, при цьому вони були озброєні автоматичною вогнепальною зброєю, що на думку заявника є порушенням чинного законодавства України, у зв’язку з чим у голови територіальної виборчої комісії виник словесний конфлікт з кандидатом. До приїзду слідчо-оперативної групи конфлікт було вичерпано;

- представника однієї з політичних партій про те, що в районі Центрального ринку невідомі особи пересуваються на невстановленому автомобілі з написами назви його партії та проводять агітацію, при цьому заявник. зазначає, що вказаний автомобіль ніякого відношення до його політичної партії не має;

- представника однієї з політичних партій про те, що дві невідомі жінки в районі будинку по просп. Гвардійському м. Сєвєродонецька мають списки виборців та можливо причетні до підкупу виборців.

- надійшло повідомлення 30-річної місцевої мешканки про те, що біля будинку по просп. Гвардійському до заявниці підійшов 26-річний чоловік, який назвався представником однієї з політичних партій та обвинувачує її у підкупі виборців. До приїзду слідчо-оперативної групи конфлікт було вичерпано;

- надійшло анонімне повідомлення про те, що біля будинку по просп. Хіміків невідомі жінки проводять агітацію (роздають листівки) за одного з кандидатів. У ході проведення перевірки встановлено, що за вказаною адресою 18-ти та 19-річна місцеві мешканки роздавали пам’ятки виборцю, де крім дати проведення виборів вказана інформація про реєстраційний номер одного з кандидатів на посаду міського голови та аналогічна інформація про одного з кандидатів в депутати до Сєвєродонецької міської ради;

- надійшло анонімне повідомлення про те, що на вул. Маяковського невідомі особи, використовуючи списки виборців, проводять підкуп виборців.

24 жовтня до міськвідділу міліцїі надійшло звернення одного з кандидатів у депутати до Лисичанської міської ради про те, що у магазині по вул. Комунарів невідома особа роздає листівки агітаційного характеру. У ході проведення перевірки встановлено, що на вітрині з товаром у приміщенні магазину знаходяться агітаційні листівки з інформацією щодо передвиборчої програми однієї з партій. Зі слів продавця магазину, протягом тижня агітатори від різних політичних партій до приміщення магазину приносили листівки, які у подальшому ніхто не забрав. Хто саме приносив вказані листівки вона не звертала увагу. У приміщенні магазину агітацію ніхто не проводив.

24 жовтня до міськвідділу міліції надійшло повідомлення одного з кандидатів на посаду міського голови м. Рубіжне про те, що на зупинці громадського транспорту по вул. Б.Хмельницького та на будівлі Рубіжанської міської лікарні розклеєні агітаційні листівки з передвиборчою програмою кандидата на посаду міського голови м. Рубіжне від іншої політичної партії.

24 жовтня до Білокуракинського райвідділу міліції надійшли повідомлення двох кандидатів в депутати до Білокуракинської районної ради про те, що співробітники міліції, які здійснюють охорону виборчої дільниці на вул. Молодіжна с. Гладкове, не пускають заявників до приміщення вказаної виборчої дільниці. У ході проведення перевірки встановлено, що заявників не пустили до приміщення вказаної виборчої дільниці у зв’язку з тим, що члени виборчої комісії працювали з бюлетенями та зачинилися у середині приміщення.

24 жовтня до Кремінського райвідділу міліції надійшло повідомлення 37-річного місцевого мешканця про те, що заявник у дверях за місцем свого мешкання виявив агітаційну листівку одного з кандидатів в депутати доКремінської міської ради.

24 жовтня до Марківського райвідділу міліції надійшло повідомлення головиМарківської районної територіальної виборчої комісії про те, що під час перерахунку бюлетенів на виборчій дільниці на вул. Леніна с. Кабичівкавиявлено, що у виборчих бюлетенях (462 шт.) помилково зазначена партія, від якої балотується на посаду депутата Марківської районної ради один з кандидатів.

24 жовтня до Сватівського райвідділу міліції надійшло повідомлення Сватівського міського голови про те, що працівники Сватівської друкарні передали невідомим особам бланки виборчих бюлетенів, які, на його думку, можуть бути використані під час підрахунку результатів місцевих виборів.

24 жовтня до райвідділу міліції надійшла інформація про те, що у виборчих бюлетенях ДВК на вул. Леніна с. Половинкіне Старобільського району невірно вказані анкетні дані одного з кандидатів на посаду головиПоловинкінської селищної ради. Крім цього, під час проведення перевірки встановлено, що у вказаних бюлетенях взагалі не зазначений інший кандидат на посаду голови Половинкінської селищної ради.

Дані факти зареєстровані. Матеріали за даними фактами будуть розглянуті відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян».

Последние комментарии