Осінь настала, холодно стало... Чи приймав міськвиконком рішення про початок опалювального сезону?

Осінь настала, холодно стало ...
У старій частині міста не подано централізоване опалення.
А це станом на 15 жовтня 2015 року: 638 будинків, 11 шкіл, 6 дитячих садочків, корпуси міської лікарні, п’ять профтехучилищ, три дитячо-юнацькі спортивні школи, музучилище, музикальна школа, плавальний басейн залишаються без опалення, при цьому середня температура в приміщеннях складає 7-8 град.

Згідно нормативно-правовим актам:
*** Постанова Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 р. N 630 «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення» послуги надаються споживачам безперебійно, виключно за винятком часу перерв, визначених відповідно до частини третьої статті 16 Закону України "Про житлово-комунальні послуги".
*** Закон України Про житлово-комунальні послуги від 24 червня 2004 р., № 1875-15. http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=1875-15
3. Комунальні послуги надаються споживачам безперебійно, виключно за винятком часу перерв на: 
2) міжопалювальний період для систем опалення, рішення про початок та закінчення якого приймається виконавчими органами відповідних місцевих рад або місцевими державними адміністраціями виходячи з кліматичних умов згідно з правилами та іншими нормативними документами; 

Тобто, рішення про початок та закінчення міжопалювального періоду для систем опалення якого приймається виконавчими органами відповідних місцевих рад.

7 жовтня в/о голови облдержадміністрації Юрій Клименко підписав розпорядження № 473, яким рекомендував виконкомам міст обласного підпорядкування розпочати опалювальний сезон, якщо протягом трьох діб середньодобова температура не перевищує 8 Сhttp://www.loga.gov.ua/netcat_files/391/284/h_6ce6cfb5c582cabc29de75ebebe9b760

16 жовтня 2015 року відбулася сто сьома (позачергова) сесія № 4786, на якій розглянули питання «Про ситуацію з опаленням в частині міста Сєвєродонецька, яку обслуговує ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ», та звернення депутатів Сєвєродонецької міської ради шостого скликання стосовно ситуації з опаленням в частині міста Сєвєродонецька, яку обслуговує ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ» до Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України».
В зверненні написано: «В зв’язку з різким пониженням температури повітря, виконком Сєвєродонецької міської ради прийняв рішення про початок опалювального сезону з 10 жовтня 2015 року».

В цьому зверненні депутати вимагають:
1. Негайно вжити заходи щодо забезпечення лімітами газу і його належним тиском державне підприємство «Сєвєродонецька ТЕЦ» та забезпечити підприємством постачання теплової енергії мешканцям міста.
2. За невиконання рішення виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради № 449 від 08 вересня 2015 року «Про початок опалювального сезону 2015-2016 років» розглянути питання про доцільність перебування на займаній посаді директора ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ».

Теперь подивимося рішення виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради № 449 від 08 вересня 2015 року «Про початок опалювального сезону 2015-2016 років» 
http://www.sed-rada.gov.ua/organi-vladi/vik-organs/arh456v-r456shen/2015-r456k/arh456v-r456shen-vikonavchogo-kom456tetu-za-08-09-2015-r/r456shennya-No449/view і дамо вдповідь на питання: чи могло бути виконано таке рішення? (Але ж рішення вступає в силу, коли воно опубліковане).

Виконком вирішив: 
1. ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ» (директор Меженський Ю.В.), КП «Сєвєродонецьктеплокомуненерго» (директор Анпілогов Д.В.) з 00 годин «____» ____________ 2015 року розпочати опалювальний сезон 2015-2016 рр. та забезпечити поетапну подачу теплоносія ...

Ніякої дати «початку опалювального сезону з 10 жовтня 2015 року» в цьому рішенні не вказано.

Я розумію, що, можливо, недоробка сталася через недогляд якогось дрібного клерка.
А, можливо, й заступника або першого заступника міского голови.
Але підпис під цим документом поставив міський голова В. В. Казаков, який і несе відповідальність за цей ляпсус.
Значить: потрібно або читати, те, що подписуєш, або підбирати кваліфікованих та відповідальних виконавців.

Тепер питання:
1. Чи читали текст рішення члени виконкому перед голосуванням?
2. Чи читали текст рішення міський голова В. В. Казаков перед тим, як ставити свій підпис?
3. Чи читали члени виконкому, депутати, міський голова рішеня виконкому, яке було опубліковане на сайті міськради 11.09.2015 р. (більше місяця тому)?
4. Чи читали городяни рішеня виконкому?
Виктор Павлов,
 

«Пенсионер Козлов», тел. для справок и консультаций: 050-422-42-14

 #

22.10.15 г. Уже изменили.

22.10.15 г. Уже изменили. Поставили дату.
Теперь можно автора статьи обвинять в клевете.

 
 #

То есть, члены исполкома

То есть, члены исполкома проголосовали за решение без даты?
Казаков подписал решение без даты?
Я, рядовой обыватель, какую дату должен подразумевать?
Ели бы Премер-министр подписал Постановление о повышении зарплаты, но не указал дату, а оставил пустое место, то как бы это выглядело?

Выводы:
1. Решение исполкома - нелегитимно.
2. Явная фальсификация, позволяющая кому-то поставить любую дату, за которую не голосовали члены исполкома.

 

Настройки просмотра комментариев

Включен режим "только для чтения".
Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".

Последние комментарии