Зросла кількість бажаючих отримати ключі електронного підпису

У Державній податковій інспекції Сєвєродонецька вже більше місяця діє центр сертифікації ключів електронного підпису. Впровадження електронної звітності істотно скорочує час платників податків та дозволяє своєчасно виявляти методологічні та арифметичні помилки.

З 1-го лютого в Державній податковій інспекції Сєвєродонецька діє Центр сертифікації ключів електронно-цифрового підпису. Ключі застосовують юридичні особи, фізичні особи-підприємці, а також громадяни для надання податкової звітності в електронному вигляді. Впровадження електронної звітності істотно скорочує час платників податків та дозволяє своєчасно виявляти методологічні та арифметичні помилки. За час діяльності центру, по електронний підпис звернулися близько 400 сєвєродончан та 300 мешканців інших міст регіону.

В Сєвєродонецьку нараховується дві з половиною тисячі юридичних осіб, з них поки що користується електронним підписом близько семиста. Ще 5 тисяч — фізичні особи підприємці, тут користувачів електронним підписом ще менше. Податківці наполягають — унікальні криптографічні модулі надійно захищають інформацію. Уся процедура, за твердженням фахівців податкової займає від 10 до 20 хвилин і є безкоштовною. Для отримання ключа потрібна копія паспорта, перша, друга, третя, четверта сторінка та прописка, копія ідентифікаційного номеру та магнітний носій. Длю юридичних осіб додатково потрібно принести статут. Копію робити не треба, статут повертається.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии