Підприємства на території ВАТ «Лисичанський завод гумових технічних виробів»

В зв’язку з надходженням чисельних звернень з приводу забрудненнями атмосферного повітря підприємствами, що розташовано на території ВАТ «Лисичанський завод гумових технічних виробів» Державна екологічна інспекція у Луганській області повідомляє:

На території ВАТ «Лисичанський завод гумових технічних виробів» знаходяться на-ступні підприємства: безпосередньо ТОВ НВП «Лисичанський гумовотехнічний завод», ТОВ «Спеціалізований торгівельний дім «Лисичанський завод ГТВ», ВАТ «Регенерат», МПП «Риф», ТОВ «Лайон», ТОВ «Луганськпереробка». Крім того, на межі з ВАТ «Лисичанський завод гумових технічних виробів» розташовано ТОВ «Виробнича фірма «Лідер».
Інспекцією, на підставі листа Лисичанської міської ради, за наданими Державною екологічною інспекцією України згодами, протягом вересня-листопада проведено позапланові перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства зазначеними підприємствами, за результатами перевірок встановлено наступне.
 
ВАТ «Лисичанський завод гумових технічних виробів» – підприємство знаходиться в стадії ліквідації, на момент перевірки на підприємстві ведуться роботи з демонтажу обладнання.
 
В ході перевірки виявлені факти порушення правил поводження з відходами, порушення правил ведення первинного обліку відходів, змішування відходів, притягнуто до адміністративної відповідальності 1 посадову особу на суму 850 грн., надано припис на усу-нення виявлених порушень.
 
ТОВ НВП «Лисичанський гумовотехнічний завод» – підприємство спеціалізується на виробництві гумових виробів. Діяльність підприємства пов’язана з викидами забруднюючих речовин, утворенням відходів.
 
На час перевірки підприємство не здійснювало виробничої діяльності. Виявлені факти порушення правил поводження з відходами, порядку здійснення викидів, порушення правил ведення первинного обліку відходів, змішування відходів, притягнуто до адміністративної відповідальності 3 посадові особи на суму 1071 грн., надано припис на усунення виявлених порушень.
 
МПП «Риф» – підприємство спеціалізується на виробництві гумових виробів. Діяльність підприємства пов’язана з викидами забруднюючих речовин, утворенням відходів. Викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами здійснюється на підставі дозволу №4411870000-44 наданого Держуправлінням охорони навколишнього природного середовища в Луганський області 29.12.2009 на термін до 29.12.2019. Виявлені факти порушення правил поводження з відходами, притягнуто до адміністративної відповідальності 1 посадову особу згідно зі на суму 850 грн., надано припис на усунення виявлених порушень.
 
ТОВ «Лайон» – підприємство спеціалізується на виробництві гумових виробів. Діяльність підприємства пов’язана з викидами забруднюючих речовин, утворенням відходів. Викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами здійснюється на підставі дозволу №4411800000-47 наданого Держуправлінням охорони навколишнього природного середовища в Луганській області 13.01.2009 на термін до 13.01.2019. Дозвіл на розміщення відходів на 2012 рік наданий Держуправлінням охорони навколишнього природного середовища в Луганській області 30.06.2011 за №11.29. В ході перевірки виявлені факти порушення правил експлуатації газоочисного обладнання, порушення правил ведення первинного обліку відходів, змішування відходів, притягнуто до адміністративної відповідальності 3 посадові особи на суму 306 грн., надано припис на усунення виявлених порушень.
 
ТОВ «Луганськпереробка» на час перевірки не здійснювало виробничої діяльності. Підприємством отриманий позитивний висновок №12/04.11.2011-223 від 22.11.2011 державної екологічної експертизи матеріалів «Оцінка впливу на навколишнє середовище» до робочого проекту «Реконструкція цеху 16 Лисичанського заводу ГТВ під розміщення підприємс-тва по переробці гумовотехнічних виробів за адресою: м. Лисичанськ, вул. Орджонікідзе, 128», державну екологічну експертизу проведено Держуправлінням охорони навколишнього природного середовища в Луганській області. Також підприємством отриманий дозвіл на викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами №4411800000-206, дозвіл наданий Держуправлінням охорони навколишнього природного середовища в Луганській області 31.08.2012 на термін до 31.08.2017.
 
ВАТ «Регенерат» – підприємство спеціалізується на переробці відпрацьованих авто-покришок, резини дробленої, відпрацьованих гумових технічних виробів та вулканізаційних гумових та гумовотканинних відходів та виробництві з них шинного регенерату термомеха-нічним методом. Перевіркою встановлено, що при виробництві регенерату у якості пом’якшувача для виготовлення регенерату підприємством впроваджено нову сировину – відпрацьовані нафтопродукти (відпрацьовані масла). Державна екологічна експертиза впро-вадження нової речовини у виробництві регенерату не проводилася, позитивний висновок державної екологічної експертизи відсутній. Також виявлені факти порушення порядку здій-снення викидів, змішування відходів, притягнуто до адміністративної відповідальності 2 по-садові особи на суму 221 грн., надано припис на усунення виявлених порушень.
 
ТОВ «Виробнича фірма «Лідер» – підприємство спеціалізується на виробництві прогумованої тканини, клеїв. На час перевірки не здійснювало виробничої діяльності, проте на час перевірки поводилися пусконалагоджувальні роботи. Дозвіл на викид забруднюючих речовин у підприємства відсутній, за викиди забруднюючих речовин у атмосферне повітря без дозволу до адміністративної відповідальності притягнуто 1 посадову особу на суму 136 грн., надано припис на усунення виявлених порушень. На сьогоднішній час Інспекцією проводяться позапланові перевірки виконання нада-них приписів на усунення виявлених порушень. Крім того, Інспекцією включено до плану заходів з покладених на Інспекцію завдань на 1 квартал 2013 року планові перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства зазначеними суб’єктами господарювання.
 
Інформація щодо результатів перевірок буде розміщена на сайті Інспекції додатково.

Последние комментарии