Відключення електроенергії: в Сєвєродонецьку мітинг, в Лисичанську — зупинились тролейбуси

В Луганській області через заборгованість за сплату електроенергії продовжують відключати підприємства-боржники.

12 липня 60 жителів села Боброве приїхали до Сєвєродонецька та влаштували мітинг під обласною військово-цивільною адміністрацією. Більше доби вони живуть без світла та води через борги Попаснянського водоканалу перед «ЛЕО», а це близько 240 мільйонів гривень.

Коли в селі відновиться електропостачання - невідомо. 

Не один рік жителі Боброво просять перепідключити їхню лінію електропостачання на сусіднє село - Боровське. 

Відпочатку Боброве живилося від непідконтрольного нині села Світличне, зараз вони відносяться до Попаснянського водоканалу, а за отримано електроенергію сплачують в Сєвєродонецьк.

Депутата сільради Віра Гетьман говорить, що ця проблема триває довго:

«Нас безкінечно відключають. Минулого року в жару відключали, минулого року ми там само збиралися. Ми буз світла просто гинемо. Куди нам звертатися? Хто нам може допомогти?»

На мітингу був і місцевий підприємець,  якого в селі своя база відпочинку. Каже, набридло терпіти збитки:

«Морозиво розтало, м’ясо пропало. Нам кажуть місяць-два не буде…А що нам робити? Якщо місяць-два не буде, навіщо я буду платити податки? Ось вчора заплатив за електроенергію 4000 гривень. За що?»

Минулого року журналісти телеканалу звертались до влади Сєвєродонецька. 
Їм відповіли, що потрібен план передпідключення. Зараз з’ясувалось, що план вже є, але немає грошей для його втілення. 

Депутат Сєвєродонецької міськради Лариса Летюча говорить, гроші були виділені міськрадою на проект, зараз не підписані техумови. Немає можливості і немає фінансування.

Оскільки жителі села не отримали чіткої відповіді, коли ж в їхніх домах з’явиться світло, то вирішили залишитися під будівлею Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

У Лисичанську жителі міста залишились без тролейбусів через борг у півтора мільйона гривень комунального підприємства «Електроавтотранс». Його директор Сергій Семененко в коментарі журналістам телеканалу повідомив, що його звернення до міськраду результатів не дали. Можливості виплатити борг поки що немає. 

«Зараз ми готуємо графік гасіння боргу своїми засобами, що ми збираємо. Ну, ви можете уявити, що ми можемо збирати, коли в нас більше 80% — пільгова категорія пасажирів», — сказав Сергій Семененко.

Він наголосив, що через ситуацію, яка склалась на «Електроавтотрансі», підприємство можуть ліквідувати.

Також вчора «Попаснянські РЕС» відключили чотири підстанції, три з яких забезпечували водою райцентр та селища Тошківка та Тошківка-1. Таким чином без води залишились майже 10 000 людей.

 

Джерело: Громадське радіо

Последние комментарии