До Всесвітнього дня молоді

11 серпня 2012 року в місті Сєвєродонецьк зібралися представники молодіжних організацій Луганської області.

З історії святкування цього дня, яку представив Павло Пригородов, розпочався круглий стіл "Молодь і громада:спільні виклики, спільне майбутнє".

 

Організаторами цього свята виступили Луганська обласна громадська організація "Європейський вибір" та Молодіжна Рада міста Сєвєродонецьк.

З привітанням до учасників звернувся народний депутат України Олексій Кунченко, секретар міської ради Андрій Гавриленко, депутат міської ради Валерій Черниш.

Саме на цьому зібранні було презентовано новий проект ЛОГО Бізнес клубу "Демократичні моделі залучення молоді до активної участі у житті місцевої громади", за фінансової підтримки Фонду NED. Мета якого залучення молоді до громадської активності, орієнтуючись передусім на практичне навчання.

Участь у проекті молоді міста надасть можливість отримати перший досвід створення, впливу та контролю над суспільною політикою, набути знань, вмінь та цінностей, необхідних для ефективного управління суспільною політикою і самоврядування.

В ході проекту молодь Сєвєродонецька відвідає Львівську область, де познайомляться з діяльністю молодіжних організацій.

В вересні буде об'явлено конкурс - есе "Українські вибори очима учнівської та студентської молоді".

Традиційно будуть проведені Всесвітній день молодіжної демократії"( 18 жовтня) та Міжнародний день волонтерів(5 грудня).

Ми вже маємо досвід проведення референдуму в навчальних закладах міста "Моя школа в Європейському союзі". Тож в грудні 2012 року в навчальних закладах і підприємствах будуть проведені вибори до Молодіжної Ради міста. 50 переможців отримають посвідчення та пройдуть навчання в школі Молодіжного лідера.

Підтримуючи тенденції розвитку демократичного суспільства, усвідомлюючи вагомість розвитку партнерства неурядових організацій та місцевої влади, прагнучи забезпечити сталий розвиток громади, буде підписано Угода "Про співпрацю" між Молодіжною Радою та Сєвєродонецькою міською Радою.

Під час реалізації проекту, молодь буде залучена до багатьох заходів, в яких вони будуть виступати не тільки як учасники, а і організатори. В травні 2013 року на заключну конференцію будуть запрошені керівники молодіжних організацій та представники органів місцевих Рад, які працюють з молоддю, на якій будуть представлені результати виконання проекту.

Привітали молодь з святом та побажали успіхів в виконанні проекту підприємці: Валентина Агафонова, Володимир Єрмоленко, Ігор Левін, Олег Невіниця та Юрій Ященко, які входять до складу Координаційної Ради Бізнес клубу.

Цікавим моментом засідання Круглого столу були виступи керівників: Молодіжної Ради м. Сєвєродонецьк Пригородова Павла та Вадима Любченко, Хучова Олексія - Молодіжний парламент м. Кіровська, Федотова Єдуарда - м. Алчевськ, Мякотіної Олени - Молодіжна Рада м. Свердловськ. З увагою присутні познайомилися з діяльністю Міжнародної молодіжної організації AIESEC, яку представили Павло Ілюшин та Марія Васильїва. Тетяна Вергун ГО Центр креативних технологій ознайомила присутніх з планами діяльності своєї організації.

Підводячи підсумки засідання, керівник проекту, управляюча ЛОГО Бізнес клубу "Європейський вибір" Галина Трякіна відзначила важливість виховання у молоді розуміння громадянської ініціативи у процесі розв'язання актуальних питань на рівні вулиці, міста, району. Саме молодь може стати тією верствою населення, яка відчуває на собі найбільшу відповідальність за наше спільне майбутнє.

Галина Трякіна, керівник проекту, управляюча 
ЛОГО Бізнес-клуб «Європейський вибір»

  • img_4578.jpg
  • img_4591.jpg
  • img_4598.jpg
  • img_4604.jpg
  • img_4614.jpg

Последние комментарии