Почесне звання України «Мати-героїня» присвоєно Віті Чесноковій та Анастасії Єсиповій

12 травня 2012 року, згідно з Указом Президента України, за материнську самовідданість, високі моральні якості, вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї почесне звання України «Мати-героїня» було присвоєно багатодітним матерям Віті Миколаївні Чесноковій та Анастасії Андріївні Єсиповій. про це повідомляє Sed-rada.

Віта Миколаївна є матір’ю п’ятьох дітей: чотирьох доньок та сина. Вона приділяє достатньо уваги їх вихованню та розвитку творчих здібностей, створює належні умови для навчання, піклується про те, щоб діти стали чесними, добропорядними, соціально активними людьми. Старші доньки Віти Миколаївни вже отримали професії, молодші діти – учні СЗШ №5. Адміністрації навчальних закладів були єдині у своїх поглядах, характеризуючи дітей: скромні, добрі, приємні у спілкуванні, з повагою ставляться до оточуючих, беруть активну участь у громадському та спортивному житті колективів.

Анастасія Андріївна Єсипова мешкає в селищі Борівському. Незважаючи на свій вік (у березні їй виповнилося 89 років), ця жінка вражає своїм оптимізмом, чудовим почуттям гумору та працьовитістю. Анастасія Андріївна виховала п’ятеро дітей, дбаючи про те, щоб вони виросли відповідальними, чуйними людьми, отримали освіту та оволоділи професіями. Зі слів односельчан, Анастасія Андріївна – справедлива, добросердечна та чесна людина, вона справді варта цієї нагороди.

Відділом у справах сім’ї, молоді та спорту вже протягом шести років проводиться робота щодо підготовки нагородних документів для присвоєння багатодітним жінкам почесного звання України «Мати-героїня». Воно є вищою формою відзначення громадян за видатні заслуги перед Україною і присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених в установленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей в сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття ними освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

Особлива увага при підборі кандидатур звертається на духовні, моральні та громадські якості осіб, що представляються для нагородження почесним званням України «Мати-героїня», та членів їх сімей, відсутність у них притягнень до кримінальної, адміністративної та дисциплінарної відповідальності, асоціальної поведінки, шкідливих звичок, а також їх відношення до праці, наявність позитивного авторитету сім’ї в громаді тощо.

Станом на червень 2012 року почесне звання України «Мати-героїня» отримали 25 жінок, які мешкають в нашому місті та прилеглих селищах.

З питань підготовки нагородних документів необхідно звертатися до відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Сєвєродонецької міської ради (вул. Федоренка, 33, к. 306) або за телефоном 70-43-01.

Последние комментарии