Реконструкція Сєвєродонецької ТЕЦ посилить енергобезпеку регіону, – Юрій Гарбуз під час зустрічі з китайськими інвесторами

10 серпня 2017 року голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з представниками Міжнародної інжинірингової компанії CCTEG та ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ».

На території ТЕЦ відбулася робоча зустріч керівництва підприємства та делегації з КНР. Були порушені питання реалізації проекту «Реконструкція ДП «Сєвєродонецької ТЕЦ» для забезпечення її конкурентоспроможності на ринку електричної енергії».

Після візиту на підприємство була проведена прес-конференція за участю очільника області Юрія Гарбуза, віце-президента компанії CCTEG Лю Яцзюня та керуючого санацією ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ» Ігоря Мучінського.

«Переведення ТЕЦ з газу на вугілля дасть можливість забезпечити енергонезалежність та енергобезпеку області, знизити вартість електро- та теплової енергії, стабілізувати роботу шахт, розвинути прилеглу інфраструктуру», – підкреслив Юрій Гарбуз. Він також відзначив позитивну динаміку переговорного процесу: «Тільки вчора ми зустрічалися у Києві, а вже сьогодні ознайомилися з технічним станом ТЕЦ та провели зустріч у Сєвєродонецьку».

ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ» має техніко-економічне обґрунтування проекту реконструкції, остаточною вартістю 5372,00 млн грн, терміном окупності капіталовкладень 6–9 років та терміном реалізації проекту на 3 роки. Для реалізації впровадження проекту необхідно на рівні Кабінету Міністрів України вирішити питання щодо отримання кредитних коштів за рахунок залучення іноземних або вітчизняних інвесторів.

Крім того, реалізація проекту сприятиме створенню близько 500 робочих місць в енергетичній, вугільній та транспортній галузях.

Последние комментарии