Славомір Новак перевірив ремонт Томашівського мосту через річку Сіверський Донець

Славомір Новак перевірив ремонт Томашівського мосту через річку Сіверський Донець

12 липня 2017 року керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак перебував на Луганщині, де інспектував роботу дорожньої галузі.

Славомір Новак особисто  перевірив  хід ремонту Томашівського мосту, поспілкувався з військовими. Міст розташований на 130 кілометрі дороги Т-13-02 (автодорога державного значення «КПП Танюшівка-Старобільськ-Артемівськ»),  міст з’єднує Рубіжне та Лисичанськ.

Залізобетонний міст через річку Сіверський Донець було збудовано поблизу передмістя Лисичанську (місто Новодружеськ) ще у 1986 році. Томашівський міст (іноді його називають Новодружеський) через річку Сіверський Донець   бойовики підірвали в травні 2014 року. У вересні 2014-го року його вже відновлювали співробітники ДСНС,  тоді при тимчасовому ремонті не всі будівельні нормативи були дотримані, через що рух транспорту вагою понад п'ять тонн через міст заборонено. Капітальний ремонт Томашівського мосту проводиться на замовлення Служби автомобільних доріг у Луганській області.

За результатами відкритих торгів, тендер,  вартістю 12,5 мільйонів виграла Державна спеціальна служба транспорту. Спочатку вартість тендеру була близько 17 млн. гривень, але військові запропонували нижчу ціну при збереженні якості. Тендер   та обрання  підрядників проводилися через систему ProZorro. Роботи з капітального ремонту здійснюються за рахунок коштів Державного бюджету. Роботи виконують військовослужбовці 19 окремого мостового загону 26-го об’єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури України.

Планується, що міст  буде відновлений до  вересня цього року. І Славомір Новак пообіцяв приїхати на його відкриття. Вже  проведені роботи про демонтажу старих опор, та відновлюються опори №8, 9, 10. Демонтували старе покриття. Ведеться зборка арматурного каркасу мосту. Вже після цього  тут планують розпочати асфальтування дорожнього покриття. На об’єкті працюють близько 70 військових  та задіяні 23 одиниці техніки.

Славомір Новак дізнався, що перед початком робіт військові провели розмінування місцевості вздовж мосту, знешкодили на опорі  прикріплену бойовиками міну.

Під час спілкування начальник Служби автомобільних доріг у Луганській області Артем Арапов зауважив, що роботами військових на Луганщині задоволенні та планують залучити їх до  до  капітального ремонту мосту поблизу селища Троїцьке у Попаснянському районі. Цей міст знаходиться впритул до лінії фронту та має неабияке значення. За словами  Артема Арапова,  на Луганщині було зруйновано шість мостів та один шляхопровід.  Зараз йде  проектування відбудови чотирьох мостів, потім буде проведена експертиза та тендер на ремонт. Гроші на відновлення мостів будуть виділені із Державного бюджету.

 

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Луганській області

Последние комментарии