Відбулася обласна серпнева конференція педагогічних працівників

28 серпня відбулася обласна серпнева конференція педагогічних працівників «Реалізація концептуальних засад Нової української школи в умовах реформування освітньої галузі Луганщини».

Відкриваючи захід, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз наголосив, що розвиток освіти є пріоритетом для Луганщини.

«У кожного свій фронт боротьби за Україну. Чи не найвідповідальнішим він є у вчителів, від яких безпосередньо залежить майбутнє наших дітей. Ми маємо не просто знайти відповіді на виклики часу, забезпечити якісну освіту дітей і умови для професійної реалізації вмотивованих учителів. Наше спільне завдання, продиктоване надскладною ситуацією на Сході, – зробити Луганщину і всю Україну успішним краєм щасливих освічених людей – достойних громадян своєї держави», – відзначив він.

Також очільник області підкреслив впевнені кроки Міністерства освіти і науки України щодо впровадження  нових реформ, розповів про реалізацію проекту «Університетський кампус», а також про майбутній обмін досвідом вчителів між областями у кількості 100 на 100 осіб.

У своєму виступі директор Департаменту вищої освіти МОН України Олег Шаров зосередив увагу на оновленні навчальних програм для 5-9 класів, особливій увазі природно-математичним дисциплінам, забезпеченні шкіл підручниками та впровадженні їх електронних версій, інклюзивній освіти, новому державному стандарті початкової освіти, мотивації вчителів, фінансуванні, оптимізації загальноосвітніх начальних закладів, проведенні ремонтів і заходів з енергозбереження. «Школи потрібно не просто якісно ремонтувати – вони повинні виглядати сучасно», – зауважив представник профільного міністерства.

У свою чергу, директор Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації Юрій Стецюк доповів про реалізацію пілотного проекту «Новий освітній простір», створення додаткових місць у дошкільних навчальних закладах, розширення їх мережі, кроки створення опорних шкіл, особливості начально-виховного процесу для дітей з особливими освітніми потребами, дистанційного навчання, забезпечення шкіл комп’ютерами, кадрове забезпечення, поступове укрупнення ПТНЗ. Він додав, що область має дуже гарні показники із ЗНО у порівнянні із середньоукраїнським рівнем.

Друга частина конференції складалася з панельних дискусій – «Реформування системи освіти в умовах децентралізації», «Початкова освіта у новій українській школі», «Досвід та перспективи розвитку інклюзії у Луганській області», «Актуальні питання роботи закладів обласної комунальної власності в умовах реформування освітньої галузі».

Последние комментарии