Наші діти- наше майбутнє

Наші діти- наше майбутнє

Вже традиційно 1 червня відзначається  Міжнародний день захисту дітей, це світле та радісне свято, адже діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє.

Дитинство - найніжніший та найщасливіший час у житті кожної людини. Кожен день наповнений новими відкриттями та пригодами. А у пам`яті залишаються тільки найяскравіші спогади.

До дня захисту дітей спеціалістами Луганської служби зайнятості було проведено низку профорієнтаційних заходів, в яких взяли участь понад 4200 дітлахів.

Профорієнтаційні заходи з учнівською молоддю допомагають дітям зорієнтуватися у широкому та різноманітному світі професій, а також націлити їх на свідомий вибір професійної діяльності відповідно до своїх бажань, нахилів та здібностей.

Так, напередодні свята фахівці Лисичанського міського центру зайнятості завітали в гості до маленьких мешканців Центру соціально - психологічної реабілітації дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківської опіки. За традицією тепло та радісно в тісному колі, разом з вихователями і дітьми відзначено День захисту дітей. В рамках святкової програми були проведені: конкурс малюнків «Моя майбутня професія» для самих маленьких, а старші вихованці центру прийняли участь у гральній - розважальній програмі «Знайомство зі світом професій».

А у вихованців літніх таборів з денним перебуванням у місті Сєвєродонецьку відбулися незвичайні події. Діти мандрували  по «Місту майстрів» та грали у будівельні професії. На «будівельному майданчику» їх очікувало знайомство з професіями муляра, зварника, штукатура, маляра, лицювальника – плиточника та інші.

Молодші учні Рубіжанської обласної санаторної школи - інтернату взяли активну участь в ігротеці «Діти мають права», яка присвячена Міжнародному дню захисту дітей.

Діти поповнили свій багаж знань, підвищили рівень правової культури, розширили кругозір, спробували визначитися із справжніми життєвими цінностями і в разі необхідності зможуть цим скористатися.

Станцію «Цікава професія» презентували спеціалісти Білокуракинського районного центру зайнятості. Діти розгадували цікаві загадки про професії та предмети праці, грали в ігри «Сама сама професія», «Хто є хто?» та «Професія моєї мрії».

Традиційно, до свята, Міловський районний центр зайнятості проводить інтерактивні вправи та ігри для дітей. Загадки та шаради про професії, конкурс «Вгадай професію» поширювали уявлення малюків про світ професій, розвивали кмітливість, вчили бути уважними та зосередженими під час виконання ігрових завдань.

Фахівці Новопсковського районного центру зайнятості долучилися до проведення театралізованої розважально – пізнавальної програми для дітей «Чарівна казка літа». Доки глядачі очікували на прихід головної героїні свята «Казки», служба зайнятості запропонувала їм взяти участь у цікавих іграх та конкурсах профорієнтаційного спрямування. Цікаві дитячі загадки ознайомили малюків з професіями кухаря, міліціонера, тракториста, фотографа, будівельника. Учасникам заходу були вручені потішні призи на згадку про свято.

Фіналом у святкуванні дня захисту дітей - 2017, який організувала Луганська служба зайнятості було проведення інтерактивного інтелектуально-розважального заходу для дітей молодшого та середнього шкільного віку «Країна професійних мрій». Свято відбулося на головній площі мальовничого міста Лисичанськ, вона і стала епіцентром дитячого галасу, сміху та розваг. «Країна професійних мрій» - це комплекс профорієнтаційних ігор, з елементами змагань, що дозволили дітям поринути в атмосферу ринкових взаємин та світ професій.

Діти роблять наше життя цікавим, наповнюють його радістю і щастям, надихають нас творити добро, спонукають до нових досягнень, додають віри в себе. Тож і ми, дорослі, маємо робити все, аби їх дитинство було щасливим і безхмарним. Діти – наше майбутнє, а значить – майбутнє України. І саме від нас, дорослих, залежить, яким буде становлення маленької людини та як складеться її доля.

Луганська служба зайнятості буде і надалі проводити захопливі та цікаві заходи для дітей та молоді з метою допомоги їм у виборі професії.

 

 

Последние комментарии