Засідання клубу для жінок «Знайди себе»

Засідання клубу для жінок «Знайди себе»

13 червня в рамках проведення семінару «Жінка на ринку праці» відбулося своєрідне засідання клубу для жінок «Знайди себе» на тему: «Патронатний вихователь. Хто він?» Зустріч проходила за участю фахівців із соціальної роботи Новопсковського районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Олени Колесник та Альони Колеснікової.

Відкрила захід провідний фахівець з питань зайнятості відділу активної підтримки безробітних Ірина Мага, яка розповіла про стан ринку праці в районі та альтернативні варіанти зайнятості.

Спеціалісти ЦСССДМ розповіли присутнім жінкам про нову форму сімейного виховання – патронатну сім’ю. Вони пояснили, що патронатна сім’я передбачає виховання дітей, які вилучені з сім’ї тимчасово на строк від трьох місяців і більше (максимально 6 місяців). За кілька місяців, поки вилучені діти знаходяться в патронатній сім’ї, соціальні служби працюють з біологічними батьками для усунення складних життєвих обставин, що призвели до вилучення дітей. Якщо ці обставини подолано, діти повертаються в біологічну родину, а у протилежному випадку – батьків позбавляють батьківських прав, а дітей влаштовують до інших форм сімейного виховання. За надання своїх послуг патронатні вихователі отримують заробітну плату та кошти на утримання дітей, відповідно до їх віку та кількості.

До засідання долучилися і представники Марківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області. Вони проінформували жінок про легалізацію зайнятості, як одну з актуальних тем сьогодення та презентували сучасні  інформаційні сервіси ПФУ.

На завершення засідання Олена Колесник закликала присутніх подумати над питанням створення патронатної сім’ї та звертатися за докладною інформацією у Новопсковський центр соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, а також запропонувала переглянути відеосюжет про роботу патронатних вихователів.

Роблячи крок на зустріч дитини ми робимо кращим і добрішим наше життя жінки дискутували з приводу доведеної інформації, адже виховувати дітей, дарувати їм тепло та любов – це, дійсно жіноче покликання. В заході взяли участь 25 безробітних.

 

І.Мага, провідний фахівець з питань зайнятості відділу активної підтримки безробітних Новопсковського районного центру зайнятості 

Последние комментарии