«Веселка талантів» у День Європи

«Веселка талантів» у День Європи

Весна цьогоріч не поспішає з теплом. Але це не заважає сєвєродончанам відзначати традиційні свята, що припадають на кінець травня, і, затамовуючи подих, насолоджуватися красою, музикою та співом талановитих виконавців й артистів міського Палацу культури, Центру дитячо-юнацької творчості, сімейно-спортивного центру «Магма», зігріваючись у промінцях софітів, даруючи аплодисменти.

Нещодавно в МПК відбулося відразу два яскравих заходи: гала-концерт творчих колективів художньої самодіяльності міського Палацу культури «Веселка талантів», присвячений Дню міста, та урочистості з нагоди Дня Європи. Обидві концертні програми були дуже насиченими, різнобарвними та виконані на високому професійному рівні.

Так, звітний концерт колективів МПК традиційно розпочався виступами дитячих та юнацьких колективів. Малеча з танцювального ансамблю «Пролісок» (керівник Наталія Даричева) показала номер «Калинонька»; колектив сучасної хореографії «ДКданс» (Яна Кормило) представив драматичний танець «1944», а хореографічний колектив «Зоряни» (Руслана Гайда) – «Ні війні!».

Розмежовувалися танцювальні номери співом. Солістка народного ансамблю естрадної пісні «Луч» (кер. Олена Нежибовська) Валерія Колєснікова заспівала пісню «Україна», а у виконанні народного хору «Козачі наспіви» (кер. Іван Крохмаль) прозвучали композиції «Луганський край» та «Черевички». Народний хор «Надія» (кер. Юрій Чепелєв) порадував українськими народними жартівливими піснями.

Не менш цікавими були виступи зразкового ансамблю естрадного танцю «Талісман» (кер. Наталія Караченцева), шоу-групи «Антаріс» (Вікторія Ісмаілова), зразкового ансамблю бального танцю «Мрія» (Віра Кулакова), театру естрадного шоу «Магік» (Сергій Бондаренко) та народного ансамблю бального танцю «Еврика» (Сергій Кулаков).

Але найбільше враження на глядачів справили виступи підготовчих груп МПК. Їх номери – найчисельніші за кількістю учасників. Проте присутні в залі були приємно здивовані якістю та майстерністю виконання, здатністю дітей освоїти та реалізувати складні фігури, а також енергетикою і завзятістю, з якою вони це робили. Так, «Фігурний вальс» та «Маріонетки» показала підготовча група (ПГ) народного ансамблю бального танцю «Еврика», танець «Круче всех» – ПГ колективу сучасної хореографії «ДКданс»; «Плакали зверюшки» та «Не йди» – ПГ народного ансамблю естрадної пісні «Луч»; «Бодрое утро» та «Ладушки-оладушки» – ПГ зразкового ансамблю естрадного танцю «Талісман»; «Вальсок» та «Пірати» – ПГ зразкового ансамблю бального танцю «Мрія». Окремими номерами стали виступи жіночих вокальних ансамблів народних хорів «Козачі наспіви» та «Надія».

Присутній на заході в.о. першого заступника міського голови Сергій Зарецький відзначив, що концертна програма дуже яскрава, видовищна, виконана на професійному рівні та гідна обласного рівня: «Хочу подякувати всім за таке свято творчості. Це дещо більше, ніж ми очікували від міського Палацу культури. Сподіваюся, що маленькі зірочки, які сьогодні сяяли на сцені, стануть зірками України та світового рівня. Я дуже гордий тим, що у Сєвєродонецьку є стільки справжніх талантів, а також захоплююся батьками, які знаходять час та водять доньок і синів до творчих колективів, сподіваючись на те, що їх діти стануть добрими людьми та розвинуть свої таланти і здібності. Дякую також керівникам колективів – талановитим, завзятим професіоналам, які своєю працею, віддаючи душу, досягають високих результатів».

Під час заходу Сергій Зарецький та головний спеціаліст відділу культури Аліна Малахова провели церемонію нагородження. За бездоганну і сумлінну працю, творчі здобутки та з нагоди проведення фестивалю народної творчості «Веселка талантів», присвяченого Дню міста, грамотами Сєвєродонецької міської ради відзначено Сергія Кулакова, Юрія Чепелєва, Наталію Караченцеву, Віру Кулакову, Олену Нежибовську, Івана Крохмаля, Наталію Даричеву, Яну Кормило, Сергія Бондаренка, Руслану Гайду, керівника народного театру МПК Сергія Піоварова та тренера з акробатичного рок-н-ролу Олексія Фоменка.

Цього вечора урочисто провели на заслужений відпочинок керівника ансамблю бального танцю «Ровесник» Людмилу Соловйову. За сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток культури міста її було нагороджено подякою МПК. Отримала вона й подяку від керівництва головного управління ДСНС в Луганській області за участь колективу «Ровесник» та зайняте ІІ місце у VІ фестивалі героїко-патріотичної пісні серед осіб рядового та начальницького складу працівників органів і підрозділів цивільного захисту ДСНС України, ветеранів і пенсіонерів служби ЦЗ, що проходив у Трускавці Львівської області серед 25 міст України. Гучними оплесками та оваціями Людмилу Дмитрівну привітали й випускники танцювального колективу різних років навчання, які великою та дружньою компанією піднялися на сцену з оберемками квітів.

Цього ж вечора гарним настроєм і творчими успіхами поділилися під час святкування Дня Європи також творчі колективи МПК, ЦДЮТ і «Магми» та переможці міського конкурсу «Діти – майбутнє України».

Крім концертно-інтерактивної програми «Вікно в Європу» для гостей заходу була організована інтелектуальна вік­торина з призами, якими забезпечила Сєвєродонецька міська рада, бібліотечний екскурс «Містами Європи», що передбачав відео-інсталяцію «Міста Європи» та історичний хронограф «Європа у різні епохи».

Серед почесних гостей на заході були присутні в.о. першого заступника міського голови Сергій Зарецький, в.о. начальника відділу внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Володимир Каминін, директор ЦДЮТ Ніна Буряк, директор МПК Олена Гринько та представники громадськості.

Цікава творча програма, яскраві костюми, зокрема національне вбрання понад 20 народів світу, якісне й емоційне виконання нікого не залишили байдужими.

 

Олеся ПЕТРОВА

Последние комментарии