Знання, що дарують безпеку

Знання, що дарують безпеку

Протягом багатьох років у всіх загальноосвітніх закладах міста Сєвєродонецька в квітні проводиться традиційний День цивільного захисту. Він є своєрідним підбиттям підсумків роботи з навчання основам безпеки життєдіяльності й цивільного захисту, що впродовж року проводилася в навчальному закладі. Крім того, це ще й підготовка школярів до дій у найпоширеніших екстремальних ситуаціях, які характерні для довгоочікуваних літніх канікул. 

Своєрідний марафон цікавих і корисних заходів відбувся 26 квітня у СЗШ №20 м. Сєвєродонецька. Для дітей було проведено практичні заняття з надання першої допомоги постраждалим, виставки малюнків, стіннівок і фотографій, тренування з користування індивідуальними засобами захисту, презентація класних куточків «Пам’ятай, як діяти в надзвичайних ситуаціях». Учні зустрілися з представниками групи з розмінування «Обережно! Міни!».

Старшокласники взяли участь у грі «Що? Де? Коли?» за темою «Запобігти. Врятувати. Допомогти», під час якої продемонстрували глибокі знання з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. Представником Сєвєродонецьких міських курсів НМЦ ЦЗ та БЖД Луганської області Дмитром Зінченком проведена бесіда з учнями за темою «Радіація та людина». З метою відпрацювання дій за сигналом «Увага всім!» діти та дорослі організовано та швидко покинули школу. І тут їм на радість із ввімкненими сиренами на шкільне подвір’я примчав пожежний автомобіль. Під захоплені погляди дітей пожежні-рятувальники подали драбину до вікна школи на другому поверсі та допомогли спуститися звідти умовному постраждалому. Всі бажаючі могли подивитися, як працює аварійно-пожежне обладнання і отримати відповіді на будь-які запитання. 

В період з 24 по 28 квітня заходи щодо Дня цивільного захисту пройшли у всіх школах міста.
Підбиваючи підсумки заходів, які проходили в навчальних закладах, слід відзначити, що рівень уваги до питань безпеки за останні, важкі для міста роки, значно зріс. На сьогоднішній день навчання діям у надзвичайних ситуаціях стає одним з головних пріоритетів в процесі виховання підростаючого покоління, адже немає в світі нічого дорожчого за життя та здоров’я дітей. 

 

Сергій Мірошниченко, майстер виробничого навчання Сєвєродонецьких міських курсів НМЦ ЦЗ та БЖД Луганської області

Последние комментарии