Протягом 2016 року у Сєвєродонецьку легалізовано заробітну плату 684 працівникам.

Заробітна плата – це невід’ємне право кожного громадянина України, визначене Конституцією. На жаль, таке негативне явище, як виплата найманим працівникам заробітної плати в „конвертах” не втрачає своєї актуальностіі на сьогоднішній день.

      Користуючись тим, що нині важко знайти роботу, працедавці доволі часто трудові відносини будують на так званих “сірих” схемах, які вигідні лише їм. Погоджуючись працювати без належного оформлення, людина має усвідомлювати, що цим самим вона, в першу чергу, шкодить сама собі. Адже працівник не просто стає беззахисним перед власним роботодавцем, але й втрачає право на отримання гідної пенсії та соціальних виплат.

     Підвищення рівня заробітної плати та її легалізації є одним із напрямків роботи фахівців ДПІ у м. Сєвєродонецьку, оскільки від «тіньових» розрахунків страждає бюджет, а наймані працівники позбавляються соціального захисту.

     За інформацією отриманою від фахівців відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб ДПІ у м. Сєвєродонецьку на протязі 2016 року в результаті  проведених спільних заходів з органами влади виявлено 684 найманих працівника, праця яких використовувалася без документального оформлення трудових відносин та належного оподаткування. Також, внаслідок легалізації найманих працівників місцеві бюджети додатково отримали 81,8 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску.

 

 

ДПІ у м.Сєвєродонецьку

Последние комментарии