«Не стань жертвою мовчання».

«Не стань жертвою мовчання».

З 1991 року у світі проходить міжнародна кампанія «16 днів проти насильства», що закликає людство до припинення усіх форм насильства. Україна приєдналася до цієї кампанії у 2000 році. Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. Кожного року акція стає більш масштабною та всеохоплюючою. По всьому світу привертається увага громадськості до актуальних проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерної нерівності та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

Новопсковський районний центр зайнятості в цей день долучився до участі в акції. Низку запланованих заходів для шукачів роботи розпочав семінар-тренінг для жінок на тему «Не стань жертвою мовчання». В заході взяли участь соціальні партнери комунальний заклад «Новопсковська централізована бібліотечна система». Фахівці служби зайнятості разом з бібліотекарем Тетяною Сап’ян проінформували присутніх жінок щодо правової обізнаності жінок, надання допомоги постраждалим від насильства. Шляхом тренінгових вправ та перегляду відеофільму спеціалісти намагалися підвищити самооцінку присутніх жінок, активізувати життєву позицію кожної слухачки.

На завершення семінару його учасниці отримали інформаційні буклети, слушні поради та дійшли висновку, що «Домашнє насильство – сором для кривдників, а не для постраждалих».

 

 

І.Федорова, заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Новопсковського РЦЗ

Последние комментарии