Молодь «за» Конституцію

Молодь «за» Конституцію

У Луганській області  відбулася серія заходів, організованих Міжнародним  центром  перспективних досліджень за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в рамках  проекту «Використання світового експертного досвіду та проведення публічних консультацій в процесі внесення змін до Конституції України».

Зокрема, протягом листопада було  проведено три публічні лекції та 15 уроків на тему: «Суть Конституції та її роль в повсякденному житті». У лекціях взяли участь  270  студентів та близько 500 учнів таких навчальних закладів, як Лисичанський педагогічний коледж, Рубіжанський індустріально-педагогічний технікум, Сєвєродонецький хіміко-механічний технікум, загальноосвітні школи міст Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Кремінної.

 Метою даного проекту є використання кращих міжнародних практик та експертного досвіду для підвищення рівня свідомості представників суспільства, а саме впровадження розуміння, що Конституція створюється самими громадянами для себе, без впливу політичних сил. Приклади країн, що пройшли шлях яким йде Україна в процесі творення нової Конституції стверджують, що найбільша інвестиція була саме у консультації зі своїми громадянами щодо положень Основного Закону, оскільки такий процес участі має потенціал для розвитку, зміцнення почуття причетності до процесів нормотворення в країні, національної єдності та ідентичності, підвищення легітимності процесу розробки конституції, створення фундаментальних основ для розвитку демократичних принципів і процесів всередині країни, розбудови громадянського суспільства.

Загалом заходи були спрямовані на підвищення рівня політичної соціалізації молодого покоління, ефективного донесення до молоді знань про роль громадянина, його права та обов’язки, важливість участі кожного в конституційному процесі.

 

Ірина Ненчина

Последние комментарии