Відкритий лист від «РВС банку»

Шановна громадо!

У зв’язку із публікацією «Громадськість Сєвєродонецька звернулася до влади з проханням розібратися з питаннням Льдового» на сайті «Мой город» (http://sever.lg.ua/), керівництво «РВС банку» вважає за потрібне висловити свою позицію, оскільки наведені дані у матеріалі є  такими що вводять в оману громадськість, високопосадових осіб на ім’я яких було направлено копію звернення та загалом є таким, що має на меті здійснити тиск на судові органи.

Автори публікації детально описують ситуацію із майновим комплексом «Льодовий палац спорту» міста Сєвєродонецька, який став у 2005 році предметом застави для отримання кредитної лінії для КП «Сєвєродонецьктеплокомуненерго», що підпорядковано Сєвєродонецькій міській раді.

Відповідно до кредитного договору КП «Сєверодонецьктеплокомуненерго» отримав мільйонний кредит, який перестав обслуговувати. Де в подальшому ці кошти були використанні нікому не відомо, але факт залишається фактом – кредит не повернуто, про що автор у спірній статі сам підтверджує.  

Аргумент авторів, і як зрозуміло по тексту, самого позичальника кредиту, щодо відмови сплачувати заборгованість через нібито «банк пропав», не відповідає дійсності та озвучений з метою перекладання відповідальності за неповернення кредиту.

«РВС банк», як банк правонаступник та кінцевий кредитор в свою чергу неодноразово надсилав повідомлення про даний факт правонаступництва та заборгованість, яку необхідно погасити, але вимоги фінансової установи так і не були виконані.    

Позиція банку – діяти лише в правовому полі. Борг наявний і його необхідно повернути. Відповідно до законодавства та договірних умов, позичальник зобов’язаний або сплатити суму боргу кредитору, або майновий поручитель зобов’язаний передати предмет застави в якості сплати за борги.   

Однак, Сєвєродонецька міська рада вважає більш ефективним ігнорувати повідомлення «РВС банку» та діяти через «звернення партій та громадські організації» таким чином зміщуючи акценти із себе та безпідставно звинувачуючи банк у рейдерстві.

З повною відповідальністю, керівництво «РВС банку» заявляє, що завжди відкритий до діалогу і діє виключно в межах чинного законодавства. У разі, якщо банк реалізує своє право на звернення стягнення на предмет іпотеки, то майновий комплекс «Льодовий палац спорту» не змінить своє цільове призначення і продовжуватиме працювати на користь міської громади Сєвєродонецька.

 

З повагою, RwS bank

9/11/2016

ДОДАТОК СКАЧАТИ

Последние комментарии