Аграрна партія вимагає зупинити рейдерське захоплення Льодового палацу у Сєверодонецьку

Аграрна партія вимагає зупинити рейдерське захоплення Льодового палацу у Сєверодонецьку

Аграрна партія України вкрай стурбована спробами рейдерського захоплення одного з символів Сєверодонецька - Льодового палацу спорту.

Рейдерська схема присутня у намірах ПАТ «Перехідний банк «РВС Банк» в обхід Сєверодонецької міської ради в судовому порядку отримати всі права на майновий комплекс Льодового палацу спорту міста Сєверодонецька.

У 2005 році Льодовий палац спорту став предметом застави з боку міста Сєверодонецька для отримання кредитної лінії для КП «Сєверодонецьктеплокомуненерго». Внаслідок злочинної діяльності тодішнього керівництва комунального підприємства та тодішньої міської влади виникла заборгованість у розмірі 4 млн. грн. Станом на сьогодні ПАТ «Перехідний банк «РВС Банк» є кінцевим кредитором.

Разом з тим, ПАТ «Перехідний банк «РВС Банк» жодного разу не звертався до міської ради Сєверодонецька з проханням погашення боргу, як це передбачає закон України «Про іпотеку». Не мали успіху і неодноразові спроби міської ради Сєверодонецька повернути борг у грошовій формі через відмову з боку кредитора, ПАТ «Перехідний банк «РВС Банк». Єдиною вимогою, яку активно проштовхують представники ПАТ «Перехідний банк «РВС Банк», є передача майнових прав на Льодовий палац спорту.

Таким чином, реалізовується типова рейдерська схема, коли головним бажанням кредитора є не повернення коштів, а виключно заволодіння майновим комплексом важливого соціального об’єкту.

Аграрна партія України звертає увагу, що згадана структура ПАТ «Перехідний банк «РВС Банк», за допомогою якої і здійснюється захоплення Льодового палацу спорту, тісно пов’язана з народним депутатом України від президентської фракції Блоку Петра Порошенка Русланом Демчаком. Тож є серйозні підстави вважати, що відбувається корупційний злочин з використанням службового становища.

Аграрна партія України закликає Генеральну прокуратуру та Національне антикорупційне бюро негайно відреагувати на захоплення народного майна через сумнівні судові схеми та зупинити рейдерство. Зокрема, провести розслідування щодо можливого використання службового становища одним з народних депутатів, а також перевірити, чи кредитор ужив усі можливі досудові способи стягнення боргу з міської ради Сєверодонецька, як того вимагає закон.

Аграрна партія України наголошує, що подібні випадки рейдерства руйнують імідж України як правової та цивілізованої держави.

Аграрна партія України переконана, що процес відчуження майна громади, зокрема, соціально важливих об’єктів, має бути максимально прозорим, враховувати думку громади, яка є кінцевим власником усіх майнових об’єктів.

Последние комментарии