Музичний батальйон привітав Сєвєродонецьк з Днем звільнення

Музичний батальйон привітав Сєвєродонецьк з Днем звільнення

22 липня.  Ця дата для мешканців Сєвєродонецька  – початок відліку мирного життя у нашому місті, звільненому два роки тому від терористичних формувань та російських найманців.  Ця подія водночас  світла і радісна, а з іншого боку сумна і скорботна, адже за мирне небо над нашим Сєвєродонецьком та іншими звільненими містами Луганщини сплачено дуже коштовну ціну –  життя українських військових , які боронили і боронять нас, простих громадян України,  від рашистських загарбників.  22 липня 2016 року сєвєродончани відзначали другу  річницю визволення, і приїзд  до міста «Музичного батальйону» з відомими українськими гуртами: «Тінь сонця», «Друже Музико», «ТаРута»  та нашою землячкою – сєвєродончанкою, співачкою   Катериною Бойко, які приїхали на запрошення  ГО «Відродження сходу» і лисичанського активіста Олега Романова,  став файним  подарунком для мешканців і гостей нашого міста.

Зранку в цей день музиканти розділилися на три групи і відвідали наших  військових, до яких  їх розвезли активісти ГО «Відродження сходу». Солісти груп «Тінь сонця» Сергій Василюк та «Друже музико» Максим Трубніков з Андрієм  Назаришиним виступили перед військовими ЗСУ у місті Щастя на Луганській ТЄЦ. В мирний час щастя у кожного своє, кожен бачить і уявляє його по своєму, а під час війни щастя – це мир в твоєму місті, а для Луганщини Щастя – це не лишень невеличке містечко на мапі, а й форпост українських військових на річці Сіверський Донець, та енергетичний центр, що живить майже всю область.  Саме на Луганській ТЕЦ відбувся імпровізований акустичний концерт для військових, що охороняють цей стратегічний об’єкт. Сергій Василюк та Максим Трубніков  виконали свої відомі пісні «Ніколи не плач», «Меч Арея», «Козацька молитва», «Чорне море» та інші, а під кінець цього імпровізованого концерту всі разом заспівали славень – Гімн України. Також приємно було бачити, що деякі працівники ТЕЦ, хоч і здалеку, а таки долучилися до прослуховування імпровізованого акустичного концерту, а деякі навіть підійшли і попросили в музикантів диск із автографом. Адже музика і українська пісня – це потужна зброя учасників «Музичного батальйону», що здатна дарувати приємний драйвовий настрій, налаштовувати  на цілковий позитив і змінювати світогляд.

Гурт «ТаРута» майже у  повному складі виступив  перед бійцями полку «Миротворець», а Катя Бойко – у військовому шпиталі.

Атмосфера на цих концертах була дружньою і  неформальною. Також музиканти мали нагоду поспілкуватися з вояками та військовими капеланами й  обмінятися підписаними прапорами України, подарувати військовим CD диски із записами своїх пісень.

Підтримка бойового духу є важливою  складовою нашої перемоги,  та й військовим завжди приємно,  коли до них приїздять українські виконавці з концертами і дарують свої пісні.

Увечері позитив і драйв учасники «Музичного батальйону» дарували гостям і мешканцям Сєвєродонецька на площі Миру, на  ґанку Палацу Культури хіміків, який став своєрідною сценою для виступу відомих українських гуртів.  Поки музиканти налаштовували звукове обладнання ,  на площу підтягнулися патріоти з автопробігу, було розгорнуто величезний прапор України й почалось нагородження волонтерів.

Після чого відбулося  урочисте покладання квітів до пам’ятника генералу-майору Олександру Радієвському, якого два роки тому щасливі сєвєродончани зустрічали саме на цій площі Миру і дякували за визволення. А наступного дня він  трагічно загинув при звільненні сусіднього Лисичанська від окупантів. Сєвєродончани  навіть хотіли назвати вулицю іменем Радієвського, адже саме цій людині ми завдячуємо мирним небом у нашому місті, але місцева  влада заблокувала прийняття цього рішення.

Місцева  влада Сєвєродонецька відзначилася і цього разу, бо спочатку погодилась сприяти ініціативі громадськості й підтримати волонтерський концерт відомих українських гуртів, що виступають у складі «Музбатальйону», але в останній момент відмовилась , і замість концерту зірок на виконкомі Сєвєродонецької міської ради було затверджено концерт художньої самодіяльності! Це попри те, що  артисти «Музичного батальйону» приїжджали за свій рахунок  і зі своїм звуком! І вся організація концерту повністю  лягла на плечі громадських активістів. Більш того, місцева влада в самий останній момент змінила плани  й  затвердила такий план святкових  заходів і час їх проведення,  який просто міг  зірвати концерт зірок!

Але всупереч всім  перепонам, влаштованим місцевою владою, концерт «Музбатальйону» все ж відбувся!

Почався  концерт із запізненням на годину, о 19-й ,  одразу після покладання квітів,  і   зібрав чимало  прихильників сучасної української музики. Багато людей прийшли у вишиванках, з українською символікою і прапорами, адже українська музика нікого не лишає байдужим, бо українські пісні є одними з наймелодійніших у світі!  Приємний етно-рок дарував київський гурт «ТаРута»,  поєднання рок музики і  звучання сопілки, робить їх пісні ніжними і ліричними, а деякі навіть спонукають публіку танцювати,  об’єднавшись у велике коло.  Справжнім зарядом позитиву стало спільне виконання публікою пісні “Червона Рута” під акомпанемент гурту “ТаРута”, а найкращим виконавцям ведучий Василь Панченко вручив призи. Приємно було почути пісні нашої землячки, сєвєродончанки Катерини Бойко, яка у складі «Музичного батальйону» завітала привітати рідне місто з другою річницею визволення. Пісенна лірика співачки не залишила нікого байдужим.

Далі концерт перетворився на справжній рок-сейшн, адже на сцену вийшов одеський рок-гурт «Друже музико»,   який дарував сєвєродончанам свої відомі пісні: «Українські отамани», «Молитва бійцям»,  «Будь з нами – будь українцем» та інші.

І на завершення концерту виступив київський рок гурт «Тінь сонця».  Їх пісні в стилі козацького року неймовірно красиві й драйвові!  «Їхали козаки», «Слобожанський рок-н-рол» , «Меч Арея» та інші, які виконував Сергій Василюк, фронт мен гурту, запалили в сєвєродончанах позитивний настрій на тиждень вперед, до того ж публіка не хотіла відпускати гурт і вони виконали ще кілька пісень на біс. А завершився концерт спільним виконанням учасниками «Музичного батальйону» та присутньою публікою Гімну України.

І не змогла  зіпсувати настрою навіть надзвичайна темрява, яка в той день була на площі, бо міська влада не те, що не спромоглася увімкнути світло, а й вимкнула підсвітлення навіть на своїй будівлі Міськради, яка теж розташована на площі Миру і підсвічувалась завжди! Був темним чомусь цього вечора і ґанок Палацу Культури хіміків, на якому виступали артисти.  Імпровізовану сцену освічували фари автобуса і камери журналістів.  Але той дух, який панував на концерті, та щирість, яку несли в собі люди,  не може зрівнятись ні з чим! Хіба може зіпсувати такий чудовий концерт якась темрява? Адже  сила української пісні об’єднує схід і захід, північ і південь в єдину країну набагато краще і швидше, ніж будь які інші чинники!  Коли зовсім стемніло, люди не розгубилися, дістали ліхтарики й телефони і це було неймовірно красиво! 

Вже наступного дня музиканти відправилися з концертом у Старобільськ, де їх зустріли місцеві патріоти,   а зранку 24 липня,  за підтримки лисичанських активістів виступили перед мешканцями міста Щастя, після чого дали святковий концерт в Лисичанську й привітали лисичан з Днем звільнення .

Дякуємо всім учасникам «Музичного батальйону» за подароване свято, позитивний драйвовий настрій і  сподіваємось на подальші зустрічі на Луганщині.

 

Олександра Данько і Вікторія Нікольська

В організації концертів взяли участь: В. Нікольська, В. Панченко, О. Данько,  О.Кривцун, О.Вакуленко, С.Рибалко, В.Придатько. Дякуємо за спонсорську допомогу: В.Нікольській, М.Кравчуку, Віталію П. Висловлюємо подяку О.Романову , який вирішив питання з поселенням артистів в рамках програми Активні Громадяни від Британської Ради. Дякуємо  керівництву ресторана “Едем” за допомогу і чудове обслуговування. Також дякуємо за сприяння: О.Лішик, В.Агафоновій та іншим.

 

ГО «ВІДРОДЖЕННЯ СХОДУ»

  • vydr2.jpg
  • vydr3.jpg
  • vydr4.jpg
  • vydr5.jpg
  • vydr6.jpg
  • vidr7.jpg
  • vidr8.jpg
  • vidr9.jpg
  • vidr10.jpg
  • vidr11.jpg

Последние комментарии