Юрій Гарбуз: «2 млн грн буде виділено додатково на оздоровлення дітей з прифронтових територій»

«2 млн грн буде виділено додатково на оздоровлення дітей з прифронтових територій», – про це заявив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз під час зустрічі з журналістами. Про це повідомляє Департамент масових комунікації Луганської облдержадміністрації.

У 2016 році на оздоровлення та відпочинок дітей Луганщини, що належать до пільгових категорій, обласним бюджетом було передбачено майже 2,3 млн грн.

В той же час чинним законодавством не визначена така категорія, як діти, що проживають в «сірій зоні» – на лінії зіткнення АТО. На Луганщині це насамперед Станично-Луганський, Попаснянський та Новойадарський райони.

Однак, за словами Юрія Гарбуза, саме ці діти особливо потребують оздоровлення та реабілітації, навіть якщо не підпадають під жодну з існуючих пільгових категорій:

«Зважаючи на це, ми вирішили внести зміни до Обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2015-2016 рр. «Луганське літо» та виділити додаткові кошти у розмірі 2 млн грн. Ці кошти підуть на оздоровлення та відпочинок дітей, які  проживають на лінії зіткнення в зоні АТО».

Последние комментарии