У зв’язку з обстрілом бойовиків призупинив роботу КПВВ у Станиці Луганській – полковник Андрій Лисенко

Київ, 11 квітня 2016 року – Протягом минулої доби у зоні АТО найбільш неспокійно було на ділянці фронту Горлівка – Ясинувата та під Авдіївкою. Мінометні обстріли відбулися також на Світлодарській дузі, у Зайцевому та Майорську. Крім того, одразу у кількох місцях на передових позиціях сил АТО працювали снайпери бойовиків.

 Всього на Донецькому напрямку бойовики 41 раз обстріляли позиції сил АТО. 

«На Луганському напрямку бойовики ще до світанку здійснили серію обстрілів в районі Станиці Луганської. Під вогонь потрапив КПВВ, через що його роботу призупинено», – повідомив полковник Андрій Лисенко, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

На Маріупольському напрямку бойовики застосували 122-мм ствольну артилерію. «Із окупованої Саханки незаконні збройні формування виступили по наших позиціях понад 30 снарядів», – зазначив речник АПУ з питань АТО. Крім того, зазначив він, під Мар’їнкою працювали снайпери бойовиків, незаконні збройні формування застосовували також міномети і БМП. «Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 18 обстрілів: кожен третій – з важкого озброєння, ще кожен третій – снайперський», – підсумував полковник Лисенко.

«За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 2 – було поранено», – повідомив речник АПУ з питань АТО. Про втрати незаконних збройних формувань  з інформації Головного управління розвідки Міністерства оборони України відомо, що до двох донецьких лікарень привезли тіла 14 загиблих та 19 поранених бойовиків зі складу званих «1-ї, 3-ї, 100-ї окремих мотострілецьких бригад 1-го армійського корпусу ДНР».

У селі Пришиб Слов’янського району Донецької області власник дачного будинку виявив у дворі склад боєприпасів і вибухівки, обладнаний за час його відсутності і викликав на місце правоохоронців. «Під деревом знаходилися протитанковий гранатомет, 3 осколкові гранати, 2 тротилові шашки з детонаторами та більше 240 набоїв. Наразі поліцейські встановлюють походження знахідки», – зазначив речник АПУ з питань АТО. Крім того, мешканець Красноармійська добровільно здав правоохоронцям близько 3,5 тисяч набоїв до автомата Калашникова. «Встановлено, що чоловік знайшов небезпечну знахідку за допомогою металошукача, коли збирав металобрухт», – пояснив Андрій Лисенко. Він повідомив також, що вчора піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій знешкодили 105 вибухонебезпечних предметів, знайдених мешканцями Слов’янського та Ясинуватського районів Донецької області,  у тому числі – мінометні міни та ручні гранати.

 

Источник http://uacrisis.org/

Последние комментарии