Вперше в Луганській області підтверджено результати неформального професійного навчання

Вперше в Луганській області підтверджено результати неформального професійного навчання

У Луганській області вперше результати неформального професійного навчання за професією «Кухар» підтверджено у Вищому комерційному училищі Київського національного торговельно-економічного університету (КНТЕУ). Згідно з Наказом Мінсоцполітики України від 16.03.2016 №256 Вище комерційне училище КНТЕУ стало одним із навчальних закладів, яким надано право проводити подібне підтвердження.

Кандидатом на підтвердження результатів неформального навчання за професією «Кухар» стала безробітна Станично-Луганського районного центру зайнятості Наталія Тюленьова, що має певний досвід роботи за даною професією, але розряду не має. Спеціалісти ЦЗ запропонували їй заповнити Анкету самооцінювання, яка передбачає визначення рівня професійної підготовки. За результатами цього анкетування Наталії Тюленьовій порадили пройти подальшу процедуру підтвердження результатів неформального навчання за професією «Кухар», що дозволить розширити можливості працевлаштування.  Наталія погодилася.

До складу комісії з підтвердження кваліфікації за результатами неформального професійного навчання за професією «Кухар» Вищого комерційного училища КНТЕУ, де проходило підтвердження кваліфікації, увійшли: голова комісії - генеральний директор Навчально-виробничого об’єднання КНТЕУ Тетяна Забігайло, члени комісії – директор Вищого комерційного училища КНТЕУ Лідія Кришемінська, заступник директора з навчальної роботи  Вищого комерційного училища КНТЕУ Вікторія Деревлюк. Секретар комісії – старший майстер виробничого навчання Галина Лавнікович.

Кваліфікаційна атестація складалася з теоретичної та практичної частини (кваліфікаційної пробної роботи). Теоретичну частину кваліфікаційної атестації Наталія здавала у тестовому режимі на комп’ютері. Для відповідей було запропоновано 189  запитань. Успішне проходження тестування дало змогу кандидату приступити до виконання кваліфікаційної пробної роботи, перед початком якої Галина Лавнікович провела детальний інструктаж. Під час кваліфікаційної пробної роботи на підтвердження 3-го розряду готувалися наступні страви: млинці з яблуками та яєчня, смажена  з  м’ясопродуктами. Комісія з підтвердження кваліфікації за результатами неформального професійного навчання позитивно оцінила роботу Наталії Тюленьової і прийняла рішення про присвоєння їй 3-го кваліфікаційного розряду за професією «Кухар» і видачу свідоцтва про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації за результатами неформального професійного навчання.

Отже, є всі підстави сподіватись, що Наталія зможе працевлаштуватись, отримувати гідну заробітну плату та будувати кар’єру.

Последние комментарии