Ми вшановуєм пам’ять Шевченка

Щороку в дитячій бібліотеці міста під час Шевченківських днів проходять різноманітні заходи, присвячені великому Кобзарю. Скільки б слів не було сказано про великий вплив на українську культуру життя та творчості Т.Г.Шевченка, знайомство з великою письменницькою спадщиною Тараса Григоровича, особливо для читача-дитини , потрібно починати з творів самого Шевченка.

У відділі дитячого та сімейного читання нашої бібліотеки під час літературно-поетичного конкурсу «На гостину до Шевченка» читачі-учні 3-4-х класів школи № 8: Чижик Аліна, Шорохова Дар’я, Бублик Арина, Неронова Кіра, Мазур Софія, Євтушенко Руслан, Каут Софія, Князев Артем, та інші, з задоволенням читали вірші «Кобзаря», розгадували 
кросворд, поділилися цікавою. інформацією про життя видатного сина України.

На абонементі 5-9 класів пройшли шевченківські читання «Шляхами великого Кобзаря» з учнями 8 класу школи № 8. Читачі Ляскевич Дмитро, Ревенко Ілля, Кострова Наталія, Грінцова Дарина, Мацегора Софія, Ткаченко Ганна, Орел Вадим виразно прочитали вірші поета «Мені тринадцятий минало…», «В казематі», «І золотої, і дорогої…», «Не називаю її раєм» та приказки, легенди, частівки про Тараса Шевченка.

Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ до Батьківщини. Сьогодні, в буремний, неспокійний вік нам, як ніколи, потрібна сила духу Шевченка, його 
незламна віра в те, що «буде правда між людьми», потрібне його слово. Тарас Григорович Шевченко завжди буде жити в народній пам’яті.
Це хто сказав, що вже помер Тарас,
Мовляв, сто літ минуло, навіть більше.
Неправда, ні! Він завжди серед нас,
По всьому світу линуть його вірші.
Це хто сказав, що одлунав акорд
Його – і вже не воскресити?
Неправда, ні! Шевченко – це народ,
І, як народ, він буде вічно жити!

Последние комментарии