До 145-річного ювілею Лесі Українки

До 145-річного ювілею Лесі Українки

25 лютого — день народження Лесі Українки. В цьому році у неї ювілей — 145 років. В 
міській бібліотеці для дітей весь тиждень був присвячений вшануванню її пам'яті. 
Книжкова виставка “Славна дочка України” знайомила маленьких читачів і їхніх батьків з життям та творчістю геніальної поетеси.

Учні 4-А класу школи №8 з задоволенням прочитали казку “Лелія”, а на зустрічі в бібліотеці поділились враженням від прочитаного. А потім діти з захопленням подивились уривок з дивовижного сну хлопчика Павлуся, який здійснив політ з царицею ельфів до її сестричок — квітів. 
Деякі наші читачі під час заходу перетворилися на героїв цієї казки і показали неабиякі акторські здібності. Це Петрусенко Марія, Коваленко Артем, Ануфрієва Ксенія, Коновалова Поліна, Чижикова Аліна, Шорохова Дар'я, Кошова Дана.

Учні 3 класу цієї ж школи прийняли участь у поетичному конкурсі. Бажаючих читати вірші Лесі Українки біля її портрету було дуже багато. Дівчата вдягнули віночки. Всі старалися і важко було визначити найкращих. Особливо натхненно це вийшло у Повх Лідії, Купіна Єгора, Вербицького Миколи, Іщенка Богдана, Саяпіна Олександра. Не забули також сплести і 
інформаційний віночок із знань про життя поетеси. Всіх наших читачів ми чекали і 
сподівалися, що їхні душі і серця стрепенуться від чесного, щирого і полум'яного слова Лесі Українки. Будемо дуже раді, якщо наші заходи допомогли присутнім на них читачам звернутися до чистого життєдайного джерела української поезії.

Хочеться сказати словами Олени Журливої:

Відкриймо їй серце відверте і чисте,

Відкриймо їй душу не заспану,

Вчитаймося в Лесине слово іскристе

Очима живими і ясними.

 

Валентина Дарниченко
 

  • p2230144.jpg
  • p2230163.jpg
  • p2230166.jpg
  • p2250290.jpg
  • p2250308.jpg

Последние комментарии