День відкритих дверей в Попаснянському районному центрі зайнятості для школярів

День відкритих дверей в Попаснянському районному центрі зайнятості для школярів
4 листопада в Попаснянському районному центрі зайнятості відбувся «День відкритих дверей» для учнів 9-го класу Попаснянської загальноосвітньої школи №24.
Основною метою заходу було вірно та своєчасно зорієнтувати учнівську молодь у виборі майбутньої професійної діяльності, ознайомити з актуальними професіями на ринку праці нашого регіону. 
Під час заходу учні дізнались, як служба зайнятості допомагає громадянам у пошуку роботи, ознайомились із призначенням функціональних секторів центру зайнятості, розглянули стенди з вакансіями. Школярі також звернули увагу на професіографічні описи, інформацію про учбові заклади району, переглянули паспорти підприємств району, на яких є вакантні робочі місця та посади. 
 
В бесіді зі школярами спеціалісти з профорієнтації розповіли про основні правила вибору професії, про необхідність пов’язувати свої професійні мрії та бажання з реальними можливостями працевлаштування, обирати учбовий заклад, профіль якого відповідає обраній спеціальності та гарантує отримання якісної освіти. Основне питання було присвячене оцінці своїх можливостей для вірного вибору професії у майбутньому, адже сучасний ринок праці, де впроваджуються інноваційні технології, оновлюються процеси виробництва, потребує справжніх професіоналів.
 
На завершення зустрічі учні пройшли психодіагностичне тестування з метою визначення схильності до певного типу професій. Усі присутні на заході із задоволенням слухали спеціалістів центру зайнятості, задавали питання та отримали багато позитивних емоцій.
 
 
 
Ю.Константинова, заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Попаснянського РЦЗ 

Последние комментарии