Георгій Тука: «Мені байдуже, яка політична сила отримає перемогу. Для мене важливо, щоб вибори на Луганщині проходили в чесний спосіб»

Георгій Тука: «Мені байдуже, яка політична сила отримає перемогу. Для мене важливо, щоб вибори на Луганщині проходили в чесний спосіб»

Під час своєї прес-конференції керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука відзначив, що в адміністрації  був створений штаб. Головна мета якого – забезпечення фізичної безпеки виборців і територіальних виборчих комісій. Друге його завдання – забезпечення порядку безпосередньо в день виборів на всіх дільницях. І третє – унеможливлення фальсифікацій під час голосувань поза дільницями.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

«Зараз ми з вами живемо напередодні місцевих виборів. Ні для кого не секрет, що всюди по Україні ЗМІ та міліція фіксують порушення виборчого законодавства. Мова йде і про агітацію, і про підкуп виборців. Все це ми з вами бачимо, але треба щось робити, бо мене як громадянина це просто обурює. Мене не цікавить, яка саме політична сила займається цим явищем, – наголосив Тука. – Разом з тим, зазначу, що я занепокоєний ситуацією, яка склалася в Лисичанську. У решті міст та районів такого немає, як у Лисичанську, коли відбулося просто брутальне порушення виборчого законодавства щодо друку бюлетенів, коли члени територіальної виборчої комісії через гучномовець по телефону чують пораду від члена ЦВК: «якщо ви не задоволені, то йдіть на п’ятий поверх і стрибайте, як ластівки». Я сподіваюся, що ця людина мінімум буде мати розмову в Генеральній прокуратурі або пройде смітникову люстрацію. Хочу звернутися за допомогою ЗМІ до тих людей, які будують плани по застосуванню «політичних туристів»: якщо будуть виявлені такі факти, коли по області будуть пересуватися люди з метою організації так званих «виборчих каруселей» – покарання буде дуже жорстке. Мені байдуже, яка політична сила отримає перемогу. Для мене важливо, щоб вибори на Луганщині проходили в чесний спосіб». 

Последние комментарии