Посадові особи сєверодонецького підприємства злочинним шляхом заволоділи майже 1 млн. грн. державних коштів

Посадові особи сєверодонецького підприємства злочинним шляхом заволоділи майже 1 млн. грн. державних коштів

Як з’ясували оперативники фіскальної служби Луганської області, сєвєродонецьке підприємство стало переможцем державних закупівель з виконання робіт зі зведення інженерно-технічних (фортифікаційних) споруд для забезпечення оборони території України від незаконних збройних формувань на загальну суму майже 10 млн. грн.

Але в ході розслідування оперативники виявили, що суб’єкт господарювання задекларував виконання субпідрядних робіт приватним підприємством з Київської області, яке не мало можливості це виконати і фактично їх не здійснювало. Підприємство перебуває в стані переходу до іншої ДПІ та не знаходиться за адресою реєстрації, не має можливості підтвердити законність формування податкового кредиту - у Єдиному реєстрі відсутня реєстрація податкових накладних, не має основних фондів (складських приміщень, транспорту) та працівників, необхідних для повноцінного ведення господарської діяльності.

При цьому посадові особи сєверодонецького підприємства пішли ще далі. Вони штучно сформували податковий кредит з ПДВ за рахунок нібито виконання робіт субпідрядчиком, на 150 тис. грн. занизили податок на додану вартість та заволоділи державними коштами на загальну суму 903 тис. грн.

За даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження, що кваліфікується за ч. 5 ст.191 Кримінального кодексу України.

 

Прес-служба ГУ ДФС у Луганській області

Последние комментарии