ССШ №17 святкує 40-річний ювілей

ССШ №17 святкує 40-річний ювілей

Для багатьох поколінь випускників, ветеранів праці, вчителів, що працюють, сорокаріччя закладу – визначна подія, яка дарує прекрасні спогади про яскраві творчі дні й відкриття нових сторінок педагогічної діяльності. За цей солідний проміжок школа пройшла довгу дорогу, залишаючись завжди повною сил і творчого горіння, щирої любові до вихованців. Тут склався чудовий колектив учителів-однодумців, що віддають своє серце дітям, створена атмосфера справжньої співпраці, співтворчості з учнями.

У 1975 р. середня школа №17, очолювана педагогом з великої літери, новатором педагогічної думки Володимиром Костянтиновичем Дзяком, прийняла перших учнів. Маючи високий творчий потенціал, колектив під його керівництвом йшов у ногу з часом. Відповідно до сучасних вимог вдосконалювалася науково-методична підготовка працівників. Директор навчав учителів бути закоханими у свою професію, поважати та цінувати учня, його батьків.

Особливу сторінку в історії школи створив другий директор – О.М. Жук. Його щасливого дару душі вистачало не тільки на учнів, а й на молодих учителів, що пізніше стали майстрами своєї справи. З ініціативи Олександра Максимовича в 2003 році школа здобула статус спеціалізованої середньої школи з поглибленим вивченням іноземних мов.

За 40 років свого існування вона пережила перемоги та негаразди, перетворення, зміни, але традиції, започатковані попередніми директорами, продовжують жити й сьогодні.

Нині оновлений колектив працює під керівництвом досвідченого директора М.І. Гладкої. Марина Іванівна вибудовує з колегами стосунки на довір’ї, взаємоповазі, щирості, відвертості, цінує професіоналізм кожного працівника, тому в колективі панує тепла, дружня, творча атмосфера.

Школі є чим пишатися. Педколектив неодноразово був переможцем міської виставки-огляду «Освіта Сєвєродонецька», нагороджений Дипломами Міжнародної виставки «Сучасні навчальні заклади» в 2010 та 2015 рр. за вагомий внесок у модернізацію національної системи освіти та Дипломом ІІ виставки «Інноватика в освіті України» за активну участь в освітній інноваційній діяльності.

З 2006 року на базі школи працює семінар-тренінг «Сєвєродонецький табір лідерів», заснований волонтером Корпусу Миру США Еріком Хонцем. Метою проведення семінару є вдосконалення знань англійської, французької, німецької мов учнів 5-7 класів шкіл міста у контексті європейської інтеграції України, розвиток творчих здібностей дітей, лідерських якостей. Кожного року учасниками семінару-тренінгу стають 120 сєвєродонецьких учнів.

За 2010-2015 рр. відповідно до рейтингу спеціалізованих шкіл Луганської області за кількістю переможців ІІ (обласного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів ССШ №17 посідає п’яте місце. Таких успіхів школа досягла завдяки сумлінній праці всіх педагогів. Зокрема, С.Л. Красюк, А.О. Мішурової, Л.Г. Лещенко, Т.М. Безпарточної, Н.П. Таган, Т.М. Клименко, О.І. Євенко, Я.М. Тремполець, Г.Г. Метьолкіної, В.В. Гаран, Л.С. Смоколіної, Т.В. Суворової, Л.А. Лук’янової, Н.В. Іваніної, І.Т. Уманської, М.О. Чорнобай, Л.М. Тимощук, Л.Г. Лисенко і О.В. Агафонової.

З особливою теплотою й вдячністю тут згадують вчителів-ветеранів, адже саме вони на початку становлення ССШ №17 вірністю своїй справі, натхненням, старанністю заклали основи духовності, високої моралі, любові до відкриття нового, невідомого. Це, насамперед, К.І. Абраменко, Т.В. Алексєєва, Н.Є. Анфімова, Т.Л. Блінова, Г.П. Іванов, Л.А. Клименко, З.О. Колесник, В.С. Карькова, Т.О. Комісарова, Л.І. Крюк, А.М. Манакова, Л.К. Носкіна, А.П. Отвагіна, М.Д. Руденко, Т.В. Столяревська.

Зростає школа не лише за роками, педагогічною мудрістю та високими досягненнями. Завдяки допомозі батьків та увазі міської влади нарощується й матеріально-технічна база закладу, а також підтримується працездатність будівлі закладу. Так, за останні три роки бюджетним коштом у школі проведений частковий ремонт даху та чотирьох санвузлів.

Завершуючи свою розповідь, хочеться відзначити, що колишні учні ССШ №17 працюють в усіх куточках нашої країни та за її межами. Трудяться чесно, добросовісно, творчо, прославляючи своїх батьків, рідне місто, країну, школу, що є найкращим духовним скарбом. Адже саме за шкільною партою починається шлях до науки, миру, що закладає міцний фундамент вірності та любові до рідної землі, Батьківщини.

Вітаємо з ювілейним святом колектив учителів, що загартовує, формує нову Людину, її майбутнє, віддаючи свої знання, життєвий досвід, учительську мудрість.

Школо! З 40-річчям 

тебе вітаємо!

Від душі тобі бажаємо:

Процвітання,

краси й добра,

Щоб ти творчо і довго жила.

 

Учні ССШ №17

Последние комментарии