У Красній Талівці відкрили пам’ятний знак загиблим воїнам-прикордонникам

У Красній Талівці відкрили пам’ятний знак загиблим воїнам-прикордонникам

У відділі прикордонної служби «Красна Талівка» у Станично-Луганському районі відбулось відкриття пам’ятного знаку загиблим воїнам-прикордонникам.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Прикордонники загинули 25 серпня минулого року на ділянці прикордонної застави «Красна Талівка» під час бою з диверсійно-розвідувальної групою, яка прийшла із території Російської Федерації. Диверсійна група бойовиків під прикриттям мінометів, вступивши у бійіз українськими прикордонниками, зазнала суттєвих втрат. Після невдалої вилазки диверсантів для відходу бойовиків були задіяні два російських БТРи та два БМП. Також українські прикордонники були обстріляні реактивними снарядами із бойових гвинтокрилів МІ-8 військових сил Росії. У результаті тяжкого бою – четверо загиблих прикордонників – підполковник Євген Пікус, старший прапорщик В’ячеслав Фірсов, старший прапорщик Дмитро Арнаут, молодший сержант Олег Сороченко та троє поранених. 

Ескізи пам'ятника розробила відома литовська художниця, волонтер Беата Куркуль. Задум відомої художниці допомогли втілити в життя співробітники Державної прикордонної служби.

Присутні вшанували загиблих молитвою та хвилиною мовчання. 

«Я хочу сказати, що мій син - простий хлопець 20-ти років, котрий постійно вірив в те, що Луганськ звільнять. І я думаю, що так і буде. Дякую вам всім, що ви стоїте на захисті цілісності Україні. Україна-то жива істота і її не можна ділити. Її треба цінувати, що хлопці і довели своїми життями», – сказала мати одного із загиблих.

«Прикордонники першими зустрічають ворога на кордоні. Не сумніваюсь, що не хто з нас не був готовий до тої ситуації, яка склалася. Для багатьох із нас це виявилося шоком. І тим більше нам потрібно цінувати тих синів, мужів, батьків, котрі не відступили. Я розумію, бій був далеко не рівний. У ворога була і бронетехніка і гвинтокрили. Могли хлопці відійти? Так, звісно могли. І я не знаю, у кого з нас би вистачило слів, щоб їх осудити. Але вони не відступили, а ворог був змушений тікати. Вони захистили нас», – наголосив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука. - Низький уклін рідним і близьким. Звісно, хлопців уже не повернеш. Але це для нас всіх повинно бути уроком. Батькам я хочу сказати: пробачте, що не змогли зберегти ваших дітей».

Последние комментарии