Оркестром на День Перемоги в Сєвєродонецьку диригуватиме австрійський композитор Курт Шмід

Оркестром на День Перемоги в Сєвєродонецьку диригуватиме австрійський композитор Курт Шмід

В урочистостях до Дня Перемоги в Сєвєродонецьку буде задіяний симфонічний академічний оркестр Луганської обласної філармонії під керівництвом відомого австрійського композитора й диригента Курта Шміда.

Про це повідомляє прес-служба Луганскької обласної військово-цивільної адміністрації.

Перший концерт філармонії відбудеться в четвер, 7-го травня, о 18-й годині в приміщенні обласного музичного училища ім.С.Прокоф’єва. А 9-го травня симфонічний оркестр виступить на площі Перемоги, де й будуть відбуватися головні урочистості.

Як відзначив Курт Шмід під час зустрічі з керівником області Геннадієм Москалем, серед інших творів оркестр виконає відомий Австрійсько-український марш, а також спеціально написану К.Шмідом до приїзду на Луганщину композицію “Сєвєродонецька весна”.

— Обласна філармонія майже в повному складі виїхала з окупованого Луганська і налагоджує свою роботу в Сєвєродонецьку, — відзначив Г.Москаль. — Ми створюємо для музикантів усі умови й задіємо їх до Дня Перемоги 9-го травня. А в так званій ЛНР задовольнятимуться другосортною російською попсою і гармошкою з балалайкою.

Последние комментарии