Живе в серцях дитячих і донині Шевченкова Соборна Україна

Галасливо було рано вранці 9 березня на подвір’ї Сєвєродонецького міського Центру дитячої та юнацької творчості, бо тут зібралися школярі-конкурсанти м. Сєвєродонецька, учасники VІІ  Свистунівського фестивалю поезії Т.Г. Шевченка.

Хоча наші школярі не вперше приймали участь в цьому конкурсі, але всі знали, що конкурс дуже серйозний, члени журі імениті професіонали, поважні пані та панове.

Сам конкурс проходив довго, але в перервах між номінаціями конкурсанти не нудьгували. Для них були справжні дарунки – гості. Це Кобзар з Кам’янця Тернопільської області – Василь Жданкін, Руслан Теліпський з м. Луцька, який привіз презентацію про пам’ятники Тараса Григоровича Шевченко з різних країн, це театр «Перетворень Володимира Завальнюка» м. Київ, покладання квітів до пам’ятника Т. Шевченку в с. Свистунівці. Але головне – то конкурс та його підсумки, які дуже були для нас важливими.

Отож:

-         ІІ місце в номінації «Вірші про Т.Г. Шевченка, про Україну, рідну мову, рідний край» - Безбородов Діні Юрійович,  вихованець гуртка «Ігромайстри» Сєвєродонецького міського Центру дитячої та юнацької творчості;

-         ІІ місце в номінації «Соціально-політичні мотиви у творах Кобзаря» -

           Гудь Наталія Ігорівна, учениця Сєвєродонецької загальноосвітньої     школи І-ІІІ ступенів № 14, 10 кл.;

-         ІІІ місце в номінації «Ліричні мотиви в творах Тараса Григоровича»

Мазіна Ангеліна Сергіївна, учениця Сєвєродонецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5, 10-А кл.;

-         ІІІ місце в номінації «Ліричні мотиви в творах Тараса Григоровича» -

Ліпова Анастасія Олександрівна (соліст Зразкового художнього колективу ДЮВА «Усмішка») та Зразковий художній колектив Оркестр народних інструментів Сєвєродонецького міського Центру дитячої та юнацької творчості.

А ще спеціальні призи:

-         Хохлова Катерина Сергіївна (за авторський вірш), учениця Сєвєродонецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 19, 10-А кл.;

-          Кошель Юлія Валеріївна, учениця Сєвєродонецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8, 1кл.;

-         Зразковий художній колектив ДЮВА «Усмішка».

Школярі м. Сєвєродонецька з кожним роком на цьому фестивалі піднімаються вище і вище, шануючи великого Кобзаря Т.Г. Шевченка. 

Последние комментарии