Круглий стіл з патріотичного виховання відбувся в Сєвєродонецьку

Круглий стіл з патріотичного виховання відбувся в Сєвєродонецьку

11 березня 2015 року в конференц-залі Сєвєродонецької агенції розвитку громади відбувся круглий стіл з метою залучення до патріотичного виховання громадських організацій Луганської області, обміну досвідом з патріотичного виховання дітей, молоді та дорослих. В заході взяли участь активісти Української миротворчої школи, представники органів місцевого самоврядування та облдержадміністрації, вчителі, громадські активісти, представники культури.

ГО «Центр креативних технологій м. Сєвєродонецька» та Старобільська організація «Воля» презентували результати громадського моніторингу шкіл та позашкільних закладів Сєвєродонецька та Старобільська, за результатами якого було вирішено вивчити ситуацію в області. В межах проекту проведено аналіз програми патріотичного виховання «Патріот Сєвєродонецька». Робоча група, до якої увійшли педагоги, представники культури міста, економісти, представники громадських організацій підготували ряд змін та доповнень до програми з метою її вдосконалення та приведення у відповідність до законодавства України. Пропозиції щодо вдосконалення програми направлені до міського голови Сєвєродонецька Валентина Казакова.

Учасники круглого столу заслухали результати проектів Української миротворчої школи щодо вдосконалення роботи з патріотичного виховання в Луганській області. Один з проектів «Тиждень історії України» - конкурс для вчителів історії, проводився з метою впровадження передового педагогічного досвіду. Другий проект – інформаційна кампанія «Часопис українського сходу» - статті істориків та краєзнавців Луганщини. Третій «Ростимо патріотів», направлений на виробку пропозицій з вдосконалення роботи з патріотичного виховання на Луганщині.

Присутні ознайомились з найкращій досвідом сєверодонецьких закладів освіти та культури в напрямку патріотичного виховання: роботу Центру туризму та краєзнавства, Центру дитячої та юнацької творчості, роботи шкіл.

Громадські організації Луганської області познайомили зі своїм досвідом, а також пропозиціями щодо покращення роботи з патріотичного виховання на рівні області. Організації пропонують як традиційні форми роботи (лекції з історії краю і держави (НГО «Просвіта»); табори (НГО «Пласт», Українське козацтво); організація та проведення конкурсів та фестивалів (спортивних, історичних, культурних, з вивчення традицій українського народу); організацій туристичних екскурсій по відомим історичним місцям України), так і нові, наприклад, рок-концерти із залученням українських співаків, фестиваль українського борщу (або іншої страви), реконструкція історичних подій на основі українського козацтва та традицій, створення бренду кожної школи з використанням української символіки (а також бренду району, міста, тощо), фестиваль українського кіно та анімації.

Учасники круглого столу взяли до уваги пропозиції громадськості, вирішили створити координаційну ради з питань патріотичного виховання та організувати обласну конференцію з патріотичного виховання за участю представників освіти, культури, молоді та спорту, громадських організацій.

Последние комментарии