«Новорічна композиція» і національні традиції

«Новорічна композиція» і національні традиції

В Сєвєродонецькому міському Центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді протягом грудня-січня  проходить обласна  виставка «Новорічна композиція», яка є етапом Всеукраїнської виставки-конкурсу „Український сувенір” та Всеукраїнської новорічно-різдвяної виставки „Новорічна композиція”.

Традиції святкування Новорічних та Різдвяних свят призводять до загибелі мільйонів зелених «лісових красунь». На вирішення дилеми: «яке свято без ялинки і як зберегти життя зеленим красуням?» на допомогу може прийти флористика, фітодизайн та декоративно-прикладне мистецтво, де за допомогою природних та додаткових матеріалів можна створити різноманітні новорічні ялинки, композиції та інші вироби, які стануть альтернативою звичайній ялинці.

З метою залученняучнівськоїмолоді до громадськогоруху за збереженнявід порубок дерев хвойнихпорід та поширеннядосвідуцієїдіяльностісередмолоді, а також з метою екологічного, природоохоронного та естетичноговихованняпроходить низка заходів протягом зими.

Основними завданнями новорічно - різдвяної виставки є пропаганда серед учнівської молоді бережливого ставлення до природи, розвиток творчої ініціативи та пізнавальної діяльності молоді, формування практичних умінь та навичок учнів по виготовленню новорічно - різдвяних композицій, які символізують та відображають Новорічні та Різдвяні національні свята, сприяння розвитку флористичного мистецтва в Україні.

До участі у виставці було запрошено  вихованців та учнівські колективи позашкільних та загальноосвітніх закладів освіти Луганської області. Всього на конкурс надійшло понад 800 робот з  міст: Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне,Кремінна, Сватове; і районів області, підконтрольних Україні.

Найбільша кількість робіт надійшла від навчальних закладів міст Сєвєродонецька, Рубіжного, Лисичанська; Сватівського, Кремінського, Марківського, Старобільського районів.

Журі обласного етапу конкурсу відзначило  високу якість виконаних робіт та професіоналізм дитячої творчості у зазначеному конкурсі, особливо в номінаціях: «Стилізована ялинка»,«Новорічна композиція», «Новорічний подарунок», «Новорічна картина чи колаж» та  «Ялинкова іграшка (прикраса)». 

Частину новорічних листівок, прикрас, ялинок напередодні нового року  було передано учасникам АТО для привітання солдат та бійців з Новим роком та Різдвом ,а також подаровано вихованцями Сєвєродонецького Центру еколого-натуралістичної творчості черновицьким друзям під час подорожі до м. Чернівці.

 

Сєвєродонецький екологічний Центр

  • ekolog2.jpg
  • ekolog3.jpg

Последние комментарии