Дитяча музична школа №2 – колиска талантів Сєвєродонецька

Дитяча музична школа №2 – колиска талантів Сєвєродонецька

1966 рік в історії нашого міста ознаменувався відкриттям одразу двох навчальних музичних закладів: музичного училища ім. С.С.Прокоф'єва і вечірньої музичної школи, в стінах якої почали свій перший навчальний рік 87 учнів і 10 викладачів. Очолив колектив В.С.Асєєв, на теперішній час – заслужений працівник культури. Через кілька років школа стала дитячою.

З моменту народження і до останнього часу між музичним училищем і СДМШ №2 тривають міцні багатогранні зв'язки, але, насамперед, - це  спадкоємність: 90% викладачів нашого навчального закладу - випускники  СОМУ  ім. С.С.Прокоф'єва, а третина  випускників нашої  школи щороку успішно здають вступні іспити і опановують професію музиканта у рідному місті. Серед викладачів школи багато її колишніх учнів, тих, хто повернувся до рідних пенатів уже у новій якості. До їх числа належить і нинішній директор Г.Г.Метьолкін, який вже 20 років стоїть біля керма, успішно поєднуючи адміністративну, композиторську і педагогічну діяльність.

В 2011 році СДМШ №2 відзначила своє 45-річчя. Від створення і становлення  до вершин творчості і професіоналізму  -  ось шлях, який пройшов колектив школи, яка вже 4 роки поспіль утримує звання кращої і посідає І місце в рейтингу шкіл естетичного виховання Луганської області за основними напрямками роботи. 

Зараз в школі навчається близько 300 талановитих хлопчиків і дівчаток. Працює 37 педагогів, серед яких 4 – мають педагогічне звання «викладач-методист», 3 - звання «старший викладач»  і 12 - мають «вищу категорію». Створені і успішно працюють 12 творчих колективів: народний, духовий, симфонічний оркестри, хор молодших і старших класів, хор хлопчиків, інструментальні і вокальні  ансамблі.

Творче життя викладачів і учнів різноманітне і насичене, при тому велика громадська культурно-просвітницька діяльність  завжди йде поруч з вихованням любові до музики, навчанням виконавському мистецтву, професійною підготовкою юних музикантів.

Багаторічна співдружність талановитих педагогів і учнів дала гарні підсумки праці. Тільки за останні 5 років  близько 400 учнів взяли участь в конкурсах, оглядах, фестивалях і олімпіадах різного рівня,  94 з них стали лауреатами і дипломантами Міжнародних і Всеукраїнських, 234  - обласних і 36  -  регіональних та міських творчих змагань. Серед неодноразових переможців - учні класу Головіна Ю.М., ЛютенкоТ.І., Шаповалової Л.В., Голубєвої К.М., Метьолкіна Г.Г., Васильєвої О.В., Кравченко К.В., Щукіної І.М.,Малафія М.Ф., Дружиніної Г.І. Конкурсна географія доволі розвинута: Харків, Ялта, Київ, Луганськ, Кіровоград, Чернігів, Дніпропетровськ, Маріуполь, Тернопіль, Львів, Донецьк, Рівне, Шафарня ( Польща), Ланчіано ( Італія), Устьє - над- Лабєм (Чехія).

Підвищення духовного рівня жителів міста через концерти, пропаганда класичної музики, виховання молодого покоління талановитих  сєвєродончан - ось пріоритетні напрямки роботи колективу СДМШ №2.         

 

Джерело: sed-rada.gov.ua

Последние комментарии