Увага: діти на дорозі

З початку року на Луганщині зафіксовано 6 ДТП за участю дітей. Половина з них трапилася через провину малолітніх пішоходів. <--break->Про типові ситуації на дорогах знають і батьки, і вчителі, і самі діти. Проте це не вберігає дітей від травм. Навички пішохода треба доводити до автоматизму. І чим раніше це почати, тим краще. На допомогу батькам першими приходять вчителі.

Наталя Алешнікова, завуч з виховної роботи школи-гімназії №52: “Работа проводится регулярно, каждый месяц, погода по 2-3 мероприятия. Для профилактической работы, для того, чтобы дети більше узнавали и более практично относились к этой работе по правилам дорожного движения”.

Крім звичайних уроків в школах проходять і незвичні заняття. Загін юних інспекторів руху «Дорожній патруль» не втомлюється нагадувати дітям, як саме треба вести себе на дорогах. Цього разу вони в театралізованій формі показали, як можна було уникнути аварії, що трапилась з учнем їхньої школи. Не обійшлося і без відеоматеріалів. Знання перевірили за допомогою вікторини.

Катерина Кулакова, юний інспектор дорожнього руху: “Мы объясняем сверстникам, что жизнь – это очень важно и ошибок на дороге нужно не совершать. Не советовала перебегать в неположенном месте, особенно если машина едет за 2 метра, а ты думаешь, что успеешь перебежать дорогу. Лучше подождать пару секунд, чем опоздать на всю жизнь».

Такі заходи стали доброю традицією. Діти вже знають: їхні старші товариші поганому не навчать.

Олег Давиденко, учень: “Мне заповнилось, я видел, как машина сбила мальчика. Мотоцикл и 2 мужчины сбило три мальчика”.

Віталій П’ятніцький, учень: “Нельзя переходить дорогу, когда машина сзади, вернее, впереди, можно только сзади. – А где переходить дорогу? – По пешеходному переходу».

Однак, скільки не повторюй правила, без практики вони безсилі. Коли діти бачать порушення правил з боку власних батьків, зусилля вихователів помножуються на нуль.

Ольга Хомякова, інспектор пропаганди ДАІ: “Проводится в школах глобальная работа, но все-таки основная часть – это отводится родителям на обучение правилам безопарного поведения на дороге. Поэтому ображаюсь к родителям: не уставайте, не переставайте напоминать основне правила безопарного поведения на дороге. Будьте детям достойным примером”.

Кожного тижня на дорогах Луганська трапляється не менше десяти ДТП. Причина єдина – порушення правил дорожнього руху. Життя та здоров’я, а часто і просто гроші можна було б зберегти, якщо люди навчились поважати один одного. 

90 відсотків поведінки закладається в дитинстві. Повага до власного життя та життя оточуючих залежить від батьків. І цієї відповідальності з нас ніхто не зніме.

 

Источник lot.lg.ua

Последние комментарии