За останню добу служби Укравтодору та ДСНС допомогли витягнути зі снігової пастки близько 2,5 тис автомобілів, в яких знаходилися понад 5 тис. людей.

В.о. Віце-прем'єр-міністра, голова Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул провів оперативну нараду з Міністром регіонального розвитку Геннадієм Темником та Головою ДСНС України Михайлом Болотських. Про це повідомляє прес-служба Олександра Вілкула.

Олександр Вілкул зазначив: «Ситуація складна. У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов комунальники, рятувальники, дорожні та аварійні служби продовжують працювати в посиленому цілодобовому режимі. В регіонах працює понад 7600 одиниць спеціальної та комунальної техніки та близько 40 тис. працівників комунальних, дорожніх служб та ДСНС. За останню добу служби Укравтодору та ДСНС допомогли витягнути зі снігової пастки близько 2,5 тис автомобілів, в яких знаходилися понад п’ять тисяч людей. До регіонів, де найбільш складні погодні умови, перекинуті 10 важких роторних очищувачів для розчистки доріг. Щоб врятувати людей від переохолодження, працюють близько 4,6 тис пунктів обігріву, у тому числі кунги – мобільні пункти обігріву, а також понад 1 тис. соціальних патрулів. Завдяки цьому вже врятовано від переохолодження понад 36 тисячі людей, у тому числі за останню добу – близько 3,5 тис людей. Ми маємо забезпечити безпеку та здоров’я людей».

Від Укравтодору дороги цілодобово розчищають понад 1500 одиниць спеціальної техніки, у тому числі 923 комбіновані дорожні машини та 225 одиниць важкої дорожньої техніки. Також працює близько 4 тисячі працівників дорожніх служб.

Також надається допомога водіям, машини яких опинилися в снігових заметах. Зокрема, за останню добу служби Укравтодору та ДСНС допомогли витягнути зі снігової пастки близько 2,5 тис автомобілів, в яких знаходилися понад п’ять тисяч людей.

Для розчищення вулиць та доріг у населених пунктах працює 5839 одиниць комунальної техніки а також близько 35 тис комунальників. Для забезпечення безпечного руху транспорту та пересування людей в умовах ожеледиці комунальниками за добу використано 40,2 тис тонн піщано-соляної суміші.

Погіршення погодних умов впливають також на функціонування інженерних мереж. Зокрема, через сильні пориви вітру та налипання мокрого снігу на лінії електропостачання за останню добу було знеструмлено 673 населених пунктів в АР Крим та 11 областях України (АР Крим – 206 н.п., Одеська – 151 н.п., Херсонська – 113 н.п., Миколаївська – 80 н.п., Донецька – 34 н.п., Запорізька – 22 н.п., Дніпропетровська – 12 н.п., Кіровоградська – 10 н.п., Чернігівська – 6 н.п., Чернівецька – 5 н.п., Черкаська – 3 н.п. та Київська – 1 н.п).

До відновлення енергопостачання населених пунктів за завданням Уряду залучено 328 бригад обленерго, у тому числі з інших регіонів.

Последние комментарии