До уваги громадян!

Питання практичної реалізації громадянами України наданого їм Конституцією України права вносити в органи державної влади, об'єднання громадян відповідно до їх статуту пропозиції про поліпшення їх діяльності, викривати недоліки в роботі, оскаржувати дії посадових осіб, державних і громадських органіврегулює Закон України «Про звернення громадян» від 02.10.96 № 393/96-ВР (із змінами та доповненнями).

Відповідно до ст. 1 Закону № 393/96-ВР, громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, місцевого самоврядування, об'єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, засобів масової інформації, посадових осіб відповідно до їх функціональних обов'язків із зауваженнями, скаргами та пропозиціями, що стосуються їх статутної діяльності, заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів та скаргою про їх порушення. 

Звертаємо увагу, що звернення, оформлене без дотримання вимог ст. 5 Закону № 393/96-ВР, повертається заявникові з відповідними роз'ясненнями не пізніш як через десять днів від дня його надходження.             

 

О.А. Височина, заступник начальника ДПІ у м. Сєвєродонецьку ГУ Міндоходів у Луганській області

Последние комментарии