Заради покращення добробуту городян

Конституція України – це Основний Закон нашої країни, який є нормативно-правовим актом прямої дії. Конституція України визначає територіальний устрій країни, основні права, обов’язки і свободи людини і громадянина, організаційні засади проведення виборів і референдумів, закріплює повноваження, права, обов’язки, порядок обрання та функціонування основних інститутів державної влади країни тощо.

Не випадково, що один із розділів Основного Закону України присвячений місцевому самоврядуванню. Відповідно до Конституції України: «Місцеве самоврядування є правом територіальної громади – жителів села чи добровільного об’єднання у сільську громаду жителів кількох сіл, селища та міста – самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України.

Місцеве самоврядування здійснюється територіальною громадою в порядку, встановленому законом, як безпосередньо, так і через органи місцевого самоврядування: сільські, селищні, міські ради та їх виконавчі органи».

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» систему місцевого самоврядування (застосовуючи до нашого міста) складають:
- територіальна громада;
- міська рада;
- міський голова;
- виконавчі органи міської ради;
- органи самоорганізації населення.

Важливу роль у місцевому самоврядуванні повинні відігравати саме органи самоорганізації населення. Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» органами самоорганізації населення є будинкові, вуличні, квартальні комітети, комітети мікрорайонів, комітети районів у містах, сільські, селищні комітети. На жаль, мешканці Сєвєродонецька не в повній мірі реалізують зазначені права в управлінні містом. Активно співпрацюють з обраною міською владою лише вуличні комітети, що утворені переважно в приватному житловому секторі міста та селищах. Активне функціонування всіх, визначених законом органів самоорганізації населення, дало б змогу посилити контроль з боку громадськості Сєвєродонецька за використанням бюджетних коштів, розподілом майна та земельних ресурсів, питаннями архітектури і містобудування тощо. Важливу роль у цьому питанні повинні відігравати і об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. 

Як вже зазначалося вище, право громадян на вибори всіх гілок влади, в т.ч. і міської, теж конституційне право громадян. У лютому 2010 року був обраний Президент України, у жовтні – міський голова та депутати міської ради, у жовтні 2012-го – народні депутати Верховної Ради України.

Пройшло два з половиною роки з моменту обрання нинішнього складу Сєвєродонецької міської ради. У співпраці з народним депутатом України О.П. Кунченком, міською організацією Партії регіонів, її представниками у депутатському корпусі, міським головою В.В. Казаковим, виконавчим комітетом міськради, громадськістю міста розроблені та втілюються в життя різного роду програми, спрямовані на покращення добробуту городян, в т. ч. і програма з виконання наказів виборців.

Моїми виборцями є мешканці 65-ти будинків, які проживають по вулицях Донецькій, 26, 28, 28а, 30, 34, 36, 38; Менделєєва, 35, 37, 37а, 3, 43, 45, 46, 47, 48, 48а, 48б, 50, 56, 58, 60; Федоренка, 14, 16, 16а, 18, 18а, 20, 24, 26, 30, 35, 43, 47, 49, 49а, 53, 53а, 53а/1, 55 та Гагаріна, 41, 41а, 43, 43а, 45, 47, 51, 53, 55, 57, 59, а також по проспектах Радянському, 31, 33, 33а, 33б, 33в, 39, 41, 43 та Хіміків, 38, 42, 44, 44а, 46, 46а, 48. 

Робота у міській раді будується за декількома напрямками:
- робота з виконання передвиборних обіцянок та наказів виборців, даних у період передвиборної кампанії у місцеві органи самоуправління восени 2010 року;
- виконання заходів, запропонованих виборцями на особистих прийомах і зустрічах;
- безпосередня робота у міській раді (участь у роботі постійних комісій, робочих груп, пленарних засіданнях сесій міськради).

Як уже зазначалося, за моєю ініціативою, яку підтримали й інші депутати-мажоритарники від Партії регіонів, була розроблена та затверджена рішенням міської ради від 26.05.2011 р. №553 цільова Програма з виконання наказів виборців.

Зрозуміло, що більшість питань, які висловлювали і висловлюють виборці на особистих прийомах та зустрічах з депутатами, є результатом невміння, або небажання деяких керівників комунальних служб оперативно та якісно вирішувати проблеми жителів міста. За цей час були розірвані контракти з двома директорами житлосервісів. Чиновник, який працює у комунальній сфері, повинен пам’ятати, що він є найманим працівником тих же громадян, і вони вправі запитати з нього за результат проведеної ним роботи.

За звітний період у моєму виборчому окрузі №11 виконано капітальний ремонт покрівлі на чотирьох будинках, а за 39-ма адресами – поточний. Відремонтовано внутрішньоквартальне дорожнє покриття по пр. Хіміків, будинки 32 – 38. Встановлено чотири дитячих ігрових майданчики. Виконано капітальний ремонт асфальтового покриття по вул. Менделєєва. Як і обіцяли, відновлено зовнішнє освітлення вулиць Гагаріна, Федоренка, Менделєєва. Відремонтовано 39 під’їздів. В рамках прийнятої міською радою Програми енергозбереження в СЗШ №15 проведено часткову заміну застарілих дерев’яних вікон на сучасні металопластикові та здійснено ремонт покрівлі.

У 2013 році планується капітальний ремонт покрівлі ще на шести будинках. В 20-ти під’їздах буде проведено ремонт.

Хочу завірити, що і в подальшому прохання, сподівання, побажання, звернення виборців не залишаться поза увагою.

 

Ю. Журба, депутат міської ради по виборчому округу №11
P.S. телефон для зв’язку з депутатом: 050-68-111-88, sed-rada

 #

!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!

 
 #

Я вот не пойму, скоро выборы?

Я вот не пойму, скоро выборы? Или почему опять реклама пр на всех углах? Откровенно противно слушать про покращення и добробут, а видеть вокруг разруху и нищету... Совести у этих депутат*** нет;( Да ещё и в заслуги себе ставят то, что и так является их прямой обязанностью...

 

Настройки просмотра комментариев

Включен режим "только для чтения".
Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".

Последние комментарии