Укріплення культурних зв'язків

У березні Сєвєродонецьк побратався ще з одним російським містом — Шахти, Ростовської області. Угоду про встановлення побратимських зв'язків обидві сторони уклали ще в грудні минулого року на зборах міжнародної організації Єврорегіон «Донбас». Для підписання договору Сєвєродонецька делегація відвідала місто Шахти.

Візит у відповідь здійснили представники Ростовської регіональної української національно-культурної автономії минулого тижня. Урочиста зустріч відбулась у міській галереї мистецтв на відкритті виставки живопису і декоративно-прикладного мистецтва етнічних українців «От отчего Дона к отчему дому».

Відкрив виставку мер Сєвєродонецька Валентин Казаков.

Виставка нараховує близько п'ятдесяти картин етнічних українців, які проживають у Ростовській області. Свої кращі роботи на ній представили відомі як у Росії так і поза її межами художники — Прищепа, Рєзніченко, Величкевич, Майдибор. Вражає й жанрова різноманітність робіт — пейзажі, натюрморти, розпис по фаянсу, - і це лише частина від побаченого. Проте всі роботи поєднує одне — висока майстерність та любов їх творців до України.

Виставка буде працювати до 3 червня. Далі роботи виставлятимуть у Луганську, Донецьку та ін. містах. А Сєвєродонецьк на початку червня відвідає делегація міста-побратима Шахти, на чолі з його мером Денисом Станіславовим.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии