Вишиванки, мережива...

У Сєвєродонецькій галереї мистецтв відкрилася виставка українського декоративно-прикладного мистецтва “Квіткові ноти”. Весільні рушники, вишиванки, мережева не можуть не зачепити душі справжнього українця. Вони зроблені по старовинним канонам, секрети яких передаються із покоління в покоління.

Виставка українських ремесел «Квіткові ноти» почала працювати у Сєвєродонецькій галереї мистецтв з 28 березня. Головним експонатом виставки є вишивка, як сучасна так і традиційна. Полотно з вишитими на ньому червоними, чорними, синіми візерунками споконвіків слугувало для наших предків оберігом. На виставці можна на власні очі побачити рушники, які вже являють собою історичну цінність, адже вік деяких з них більше століття і це справжній скарб з бабусиної скриньки. Продовжують традиції української вишивки, дотримуючись усіх канонів, і сучасні сєвєродонецькі майстри, автори клубів “Натхнення” та “Червона ниточка”. Святкові, весільні та звичайні рушники, вишиванки, кожна з робіт має свої регіональні особливості. Дивлячись на них можна помандрувати усією країною: від Слобожанщини до Західної України.

Завітавши на виставку “Квіткові ноти” можна ознайомитися і з іншими видами українського декоративно-прикладного мистецтва. Наприклад роботи Світлани Кошкіної зроблені у досить рідкісній техніці мережевоплетіння. Роботи інших авторів теж мають український національний колорит. Вони виконані у таких техніках, як різьблення по дереву, кування, бісероплетіння, гончарство. За кожним з виробів довгий і трудомісткий процес, а все заради того, щоб українські традиції не забувались.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии