Незвичайний урок історії

У 10-му класі СЗШ №8 відбувся незвичайний урок історії під назвою «Фашизму – ні!». Він пройшов у вигляді конференції з використанням інформаційно-комп’ютерних технологій. У ньому брали участь ветеран війни, син полку В.С. Мацаєв та заслужений вчитель України, керівник гуртка ЦТКЕУМ В.І. Козодоєв.

Учні Роман Кучма, Анастасія Макаренко, Артем Ільченко, Сергій Безменов та інші навели безліч вражаючих фактів про злочинства фашистів під час Другої світової та Великої Вітчизняної воєн.
Всі присутні активно обговорювали питання «Чи треба згадувати страшне минуле?», адже ще й сьогодні у світі збереглися сили, зацікавлені у відродженні фашизму. Наводилися численні приклади проявів неофашизму в сучасному світі і на українській землі зокрема.
Підтвердженням цього є паплюження пам’ятників воїнам-визволителям та меморіалів пам’яті загиблих у роки війни.

І все це відбувається в країні, яка заплатила за боротьбу з фашизмом мільйонами життів!
Своїми враженнями про участь у Всеукраїнській краєзнавчій конференції, присвяченій 70-річчю «Молодої гвардії», яка відбулася у жовтні минулого року у м. Луганську, поділився учень 10-го класу Олександр Пищев. Його робота «Син полку, юний розвідник Вітя Мацаєв» відзначена дипломом.

Герой цієї роботи В.С. Мацаєв закликав завжди пам’ятати про те, що приніс із собою фашизм, щоб не допустити нових трагедій.
Нікого не залишив байдужим емоційний, яскравий виступ В.І. Козодоєва з читанням вірша білоруською мовою.

Хочеться вірити, що наші учні надовго запам’ятають цей урок і не будуть мовчазними споглядачами проявів ненависті, екстремізму, ущемлення прав наших ветеранів. Це ображає і нашу історичну пам’ять, і нашу совість.

 

Н. Скидан, вчитель історії,
Т. Поливана, завідувач бібліотеки

Последние комментарии